روانشناسی و دارو های روان

روانشناسی و دارو های روان

۲۰ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

تست IVA

آزمون IVA 2 تست دامنه توجه آنلاین همراه با دانلود رایگان ، یک تست بیش فعالی پیوسته دیداری شنیداری است که برای تشخیص و تفکیک انواع اختلال بیش فعالی کودکان شامل نوع کمبود توجه، نوع بیش فعال (تکانشگر)، نوع ترکیبی و نوع ناشناخته (NOS)، می‌پردازد.

بعلاوه IVA تست دامنه توجه ، به طور دقیق به تفکیک ۵ نوع توجه شامل توجه متمرکز، توجه مداوم، توجه انتخابی، توجه تقسیم شده و جابجایی توجه در دو سطح دیداری و شنیداری نیز می‌پردازد.

از نتایج آزمون برای بررسی مشکلات و اختلالات دیگری نظیر مشکلاتِ خود کنترلیِ مرتبط با جراحت سر، اختلالات خواب، افسردگی، اضطراب، اختلالات یادگیری، زوال عقل و مشکلات پزشکی دیگر استفاده می‌ شود.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

 

 

معرفی تست IVA2 :

ابزار IVA 2 برای تعیین و تمییز بیماران مبتلا به ADHD از افرادی که هیچ مشکلی ندارند و همچنین کودکان مبتلا به اختلال سلوک طراحی شده است.

از این ابزار می‌ توان برای مانیتور کردن تأثیر بازی درمانی و سایر روان درمانی‌ ها یا داروها هم استفاده کرد.

همانند سایر تست‌ های عملکرد مستمر، IVA-2 هم به صورت یک فرآیند تکراری و خسته کننده و نیاز به توجه بالا طراحی شده است تا طی این فرایند خطاهای ناشی از بی توجهی و تکانشی بودن را بسنجد.

با این حال این ابزار بر خلاف سایر تست‌ های عملکرد مستمر، قابلیت‌ های مفیدی دارد که سعی می‌ کنیم آن را در ادامه با هم مرور کنیم:

  • IVA-2 یک تست رایانه‌ ای ۱۳ دقیقه‌ ای است که دو نوع تست عملکرد مستمر را برای موارد شنوایی و دیداری با هم ترکیب می‌ کند.
  • با ترکیب تکانش گری و عدم توجه در طراحی موجود و نشان دادن هر کدام از آنها در وضعیت شنوایی و دیداری این ابزار تلاش می‌ کند ۴ نوع تست عملکرد مستمر را در یک قالب در اختیار افراد قرار دهد.
  • از آنجایی که سؤالات در یک ترکیب شبه تصادفی از محرک‌ های بصری و دیداری نمایش داده می‌ شوند این گزینه نسبت به سایر تست‌ های عملکرد مستمر بیشتر مورد تقاضا قرار می‌ گیرد.
    زیرا توانایی فرد را برای تغییر مجموعه‌ های شناختی به چالش می‌ کشد.
  • مدیریت این تست به صورت خودکار طراحی شده است و به گونه‌ ای استانداردسازی شده که می‌ تواند نمایشی از محرک‌ های شنوایی و دیداری باشد.
    رایانه، همه دستورالعمل‌ های تست را بیان می‌ کند تا عوامل مخدوش کننده انجام تست کاهش یابد.
  • وظیفه این تست بسیار ساده است و فرد را ملزم می‌ کند به هنگام شنیدن یا دیدن یک هدف خاص بر روی موس کامپیوتر کلیک کنید (در این مورد عدد ۱) و زمانی که چیزی خارج از هدف تعیین شده است بر روی موس کلیکی نداشته باشد ( در این مورد عدد ۲)
  • با استفاده از کلیک بر روی موس به عنوان پاسخ، این ابزار می‌تواند با سنجش انواع مختلفی از کلیک‌های نامناسب انجام شده بر روی موس بیش فعالی را مورد بررسی قرار دهد.
  • تجزیه و تحلیل نتایج افراد در تست IVA-2 در طول زمان به متخصص اجازه می‌دهد دو تست را با هم مقایسه کند و تغییرات قابل ملاحظه‌ای که از رواندرمانی یا دارو حاصل شده را ارزیابی نماید.

مقیاس‌های آزمون:

 

 مقیاس  Attention

  • Vigilance (گوش به زنگی) : نمره پایین می‌تواند نشان دهنده پاسخ دهی سهل انگارانه و بی اعتنا باشد.
  • Focus  (توجه) : نمره پایین در این مقیاس می‌تواند نشان دهنده توجه ضعیف و پاسخ دهی غیر معتبر و سرسری فرد باشد.
  • Speed (سرعت) : این مقیاس، میانگینِ زمان واکنش به تمام پاسخ‌های صحیح را اندازه گیری کرده و مشکلات توجه مربوط به سرعت پردازش مغزی را مورد بررسی قرار می دهد. نمره پایین می‌تواند نشان دهنده تمایل به وقت تلف کردن یا کندی روانشناختی آزمودنی باشد.

مقیاس Response Control:

  • Prudence (احتیاط): این مقیاس پاسخ‌های تکانشی و بازداری پاسخ را شامل خطاهای تکانشی، گرایش به خطا و خطای ناشی از تغییر توجه از دیداری به شنیداری، نشان می‌دهد. نمره پایین در این مقیاس می‌تواند نشان دهنده بی دقتی، بی فکری و تکانشی بودن فرد باشد.
  • Consistency (ثبات): مغز سالم نیاز به توانایی حفظ تمرکز بر روی یک تکلیف برای پاسخ دهی بهتر به یک محرک تکراری دارد. نمره پایین در این مقیاس می تواند نشان دهنده گرایش به پاسخ دهی بی دقت و حواسپرتی در هنگام انجام تکالیف تکراری باشد. (توانایی تمرکز بر روی یک وظیفه خاص)
  • Stamina (تحمل): این مقیاس میانگین زمان واکنش به پاسخ‌های صحیح را درطول صد کوشش اولیه با صد کوشش انتهایی مقایسه می‌کند. این مقیاس برای شناسایی مشکلات در توجه طولانی مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقیاس symtomatic:

  • ادراک (Comprehension): این مقیاس تلاش می‌کند پاسخ‌های تصادفی که به تفسیر نادرست سایر نمرات مقیاس بندی IVA منجر می‌شود را شناسایی کند.
  • پایداری (Persistence): این مقیاس انگیزش فرد برای انجام تکلیف اضافی را مورد بررسی قرار می‌دهد. این مقیاس همچنین خستگی روانشناختی یا حرکتی فرد را نشان می‌دهد.
  • حسی-حرکتی (Sensory/ motor):این مقیاس سرعت زمان واکنش به تنها محرک اصلی آزمون (یعنی عدد ۱) را در مراحل ابتدایی و انتهایی مورد بررسی قرار می‌دهد. این مقیاس برای تعیین مشکلات یادگیری، فیزیولوژیکی و نورولوژیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مقیاس تنظیم حرکت‌های ظریف می‌تواند با ضبط و ثبت رفتارهای خارج از وظیفه افراد به کمک موس همچون کلیک‌های متعدد، کلیک‌های همزمان و پشت سر هم در طول دوره دستورالعمل، کلیک‌های اولیه و پایین نگه داشتن کلید موس، اطلاعات اضافی در اختیار متخصصان قرار دهد. در حوزه رفتاری، مقیاس تنظیم حرکت‌های ظریف بی قراری مرتبط با بیش فعالی حرکات ظریف را تعیین می‌کند.

تایید و قابل اعتماد بودن:

تحقیقات و پژوهش‌های معتبری که از IVA بر روی کودکان ۷ الی ۱۲ سال استفاده کرده اند، حساسیت حدود ۹۲ درصدی را در تعیین و شناسایی افرادی که به چنین اختلالی مبتلا بودند در اختیار پزشکان و محققان قرار داده‌اند.

همچنین IVA به متخصص کمک می‌کند تمارض‌های احتمالی را هم ارزیابی نماید و از این طریق در افتراق بین اختلال سلوک و ADHD افتراق ایجاد کند.

ابزار IVA CPT همچنین توانسته است تا ۹۰ درصد تعیین دقیقی بر روی کودکانی که به ADHD مبتلا نیستند داشته باشد (نتایج مثبت کاذب=۱۰ درصد).  مطالعه معتبر دیگری که برای جمعیت ترکیبی از سنین مختلف انجام شده است (از سنین ۶ الی ۵۵ سالگی) دریافت که ترکیب نتایج حاصل از این ابزار با داده‌های مقیاس بندی ADHD به عنوان یک ابزار ارزیابی جامع روانشناختی و روانشناختی، در ۹۰ درصد مواقع توانسته است با تشخیص بالینی هماهنگ باشد. علاوه بر این، این مطلعه افرادی که ADHD نداشتند را به اشتباه در زمره مبتلایان به این اختلال قرار نداده است.

کاربردهای بالینی تست 2 IVA:

 

  • به عنوان سنجشی برای تمرکز و توجه در سکته‌ های مغزی به کار می‌ رود.
  •  به عنوان ابزار کمک تشخیصی و غربالگری کودکان و بزرگسالانی که ADHD دارند یا مشکوک به این اختلال هستند به کار می‌ رود.
  •  به عنوان ابزاری برای بررسی پاسخ به داروها و تعیین دوز بهینه استفاده می‌شود.
  • برای مانیتور کردن تاثیر اموزش‌ های روان درمانی و دارو در طیف بالینی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

تست‌ هایی همچون IVA2 می‌ توانند اطلاعات دقیقی فراهم آورند و به متخصصان کمک کنند وجود یا نبود اختلالات و مشکلات مرتبط با عدم توجه و کنترل پاسخ را شناسایی نمایند. همین امر به آنها کمک می‌ کند روش‌ های درمانی بهتری را اتخاذ نمایند. این موضوع در باره بزرگسالانی که تنها زمانی به اختلال ADHD در خود پی می‌ برند که کودک شان با چنین شرایطی تشخیص داده شود هم صدق می کند. این آزمون در تست بیش فعالی بزرگسالان نیز صادق است.

این تست معمولاً به عنوان ابزار تشخیصی واحد به کار نمی‌ رود. این ابزار به تنهایی نمی‌ تواند وجود یا نبود هرگونه تشخیص بالینی را تشخیص دهد.  عملکرد این تست روانشناختی کمک به افراد متخصص است تا بتوانند در ارزیابی جامع خود تشخیص درستی در اختیار بیماران قرار دهند.

تست IVA

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

Squid Game

این مقاله به درد افرادی می‌خوره که جدیدترین مجموعه نمایشی “بازی ماهی مرکب” یا همان Squid Game رو توی Netflix تماشا کردند.

اگر تا به حال این سریال رو ندیدید، توصیه می‌کنم قبل از خواندن این مقاله اول تماشا کنید. اما اگه همچنان تصمیم دارید این بازی را بکنید. می‌تونید در ادامه مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد با ما همراه باشید.

 

قابل توضیحه که دیدگاهها و نظرات بیان شده در اینجا بر اساس نظر شخصی نویسنده است و هیچ توصیه مالی رو شامل نمی‌شه. این محتوا می‌تونه فقط برای اهداف اطلاعاتی استفاده بشه. خوانندگان باید قبل از تصمیم گیری مالی، از مشاوره مالی مستقل از یک متخصص استفاده کنند یا تحقیقات زیادی رو انجام بدن.

هرگونه محتوایی که در اینجا ارائه می‌شه قصد سوء استفاده از هیچ دین، ​​گروه قومی‌، باشگاه، سازمان، شرکت، فرد یا هر شخص دیگری رو نداره.

رفتار  در مقابل پول

 

من خیلی خوش شانس بودم که در زمینه کاری خودم با افراد مختلف از هر قشری آشنا شدم و چیزی که برام جالبه رفتارشون در مورد پول هست.

از بین این افراد محافظه کاران و تصمیم گیرندگان یهویی و بدون فکر وجود داشتند. همچنین افرادی که می‌گفتند ” می‌خوام سرمایه گذاری سریع داشته باشم ” حضور داشتند. مردم با پول کارهای دیوانه واری انجام می‌دن. اگرچه این درام با انبوهی از افراد بدهکار سروکار داره که ما به ندرت با آنها روبرو می‌شیم، اما بازم شبیه رفتارهای روانشناختی معمولی هستند.

اگر شما کل درام را تماشا کردید و فکر می‌کنید همه اینها رفتارهای ساختگی دارند، هیچ راهی وجود نداره که مردم حتی جان خودشونو برای پول به خطر نیاندازند. بعد شما را تشویق می‌کنم که دوباره فکر کنید چون توضیح خواهم داد که این رفتار کاملاً عادیه. چون واقعیت تکان دهنده اینه که هیچکس دیوانه نیست. این مقاله عمیقاً به رفتار افرادی که بخاطر پول افسرده هستند می‌پردازه.

بیایید نگاهی به این صحنه توی قسمت 1 بیاندازیم.

داستان جاری در سریال

 

شخصیت اصلی بازی ماهی مرکب SEONG GI-HUN، همسرس رو طلاق داده و معتاد به قماره که برای بازپس گیری حضانت دخترش به پول احتیاج داره و به عنوان یک فرد سر به هوا به تصویر کشیده می‌شه که آینده ای ندارد. او زندگی خود را با اعتیاد به قمار خراب کرده، همسرشو از دست داده و به افراد زیادی که بهشون باخته بدهی داره.

او نه تنها بیکاره، بلکه مایله هر کاری انجام بده تا پول بیشتری برای برآوردن نیازهای قمارش به دست بیاره، حتی سرقت کارت مادرش برای تغذیه اعتیادش. در این مرحله درک کردن این فرد سخته. این اشتباهات خودش بوده که به هر حال به جایی رسیده که هست. یه کمی‌بعد شروع فیلم بلاهای جدیدی سر این فرد اومد، پیروزی‌های اخیر او در بازی قمار با اسب توسط صندوق وام (که از اونجا برای قمار کردن قرض می‌گرفت) به سرقت رفت و او حتی نتونست غذای مورد علاقه‌اش رو برای تولدش بخره.

در نهایت، مردی اسرارآمیز با کت و شلوار در ازای انجام یه بازی منحصر به فرد به او مبلغ هنگفتی پول وعده می‌ده.

 

در این مرحله ارتباط با بازی ماهی مرکب شروع می‌شه. زندگی یا پول.

آیا اونا نمی‌توانند فقط کار کنند و بدهی‌های خودشون رو پس بدن؟

به عنوان یه بیننده، به راحتی می‌توان گفت که این افرادی که تصمیم می‌گیرند به بازی ماهی مرکب بروند، افرادی هستند که نمی‌خوان مسئولیت خودشون رو به عهده بگیرند و نمی‌تونند با عواقب کارهاشون روبرو بشن. بدهی همه بازیکنان با شدت‌های مختلف متفاوته، اما همه اونا یه ویژگی مشترک دارند: ناتوانی در بازپرداخت و راهی ندارند. وضع مالی همشون خرابه.

ما مضطرب هستیم و نمی‌تونیم با اکثر بازیکنان احساس همدردی کنیم، قهرمان اصلی رو به عنوان مثال می‌گیریم. اگرچه به شدت بدهکاره، اما نشانه‌هایی از تلاش‌های او برای به دست آوردن پول رو نمی‌بینیم. به جای آنکه با قمار هر بدهی رو که باقی مونده بود حل کنه، خودشو بازسازی می‌کند. شاید نه همه، اما ما رفتار مشابهی رو توی سایر بازیکنان هم مشاهده می‌کنیم.

بنابراین با کشته شدن 255 بازیکن پس از اولین بازی، بقیه با آنچه مشاهده کردند از لحاظ روانی آسیب دیدند. اونها تصمیم می‌گیرند رای گیری کنند تا ببینند آیا باید به بازی خود ادامه دهند یا نه.

بند 3: در صورت موافقت اکثریت، شاید قوانین فسخ شود.

 

اما قبل از رأی گیری، به اونها در مورد مقدار پول (حوضچه پولی که برای بازی جمع میشه) گفته می‌شود. ارزش هر بازیکن صد میلیون وون (واحد پول کره جنوبی) است. اگر 456 بازیکن وجود داشته باشه، مبلغ آن به 45.6 میلیارد وون می‌رسه. اگه بازی رو ادامه ندن، چیزی دریافت نمی‌کنند و پول بین خانواده‌های کسانی که قبلاً فوت کرده اند تقسیم می‌شه.

با وجود این که خطر بزرگی وجود داره، اما همه این بازیکنان چیزی برای از دست دادن ندارند. خیلی سریع، رای گیری با تمایل اکثریت به عدم ادامه بازی پایان یافت. اما اگر اونا تصمیم بگیرند تا چند روز دیگر به بازی بازگردند، بازی دوباره از جایی که مونده ادامه پیدا می‌کنه. این قضیه در قسمت 2 با عنوان: جهنم رخ می‌دهد، نمایش داده میشه و “جهنم” به بازی اشاره نمی‌کنه، بلکه بیشتر واقعیت تلخیه که شرکت کننده باید در دنیای واقعی با آن روبرو می‌شد.

به محض اینکه اونا به دنیای واقعی بازگردند، متوجه می‌شن که مشکلاتشان رو می‌تونن با پیروزی توی بازی حل کنن. دائماً یادشون می‌افتاد که چقدر بدبختن و در لحظه ضعف، دوباره به فکر بازی برمی‌گشتند.

با این حال، نگران کننده ترین عامل این بود که اونا 93 درصد نرخ بازگشت مجدد را پس از فرصتی دوباره برای تغییر زندگی خود دارند. این رفتار بسیار دیوانه کننده است. آیا صرفاً حرص و طمع بر زندگیه؟ متأسفانه به این سادگی نیست.

چرا اونا برگشتند و دوباره بازی را انتخاب کردند، چون می‌دونستند شانس برنده شدنشون یک میلیونوم هست ؟

در این قسمت بخش جذاب روانشناسی انسان مطرح شده، خوب هرکس تجربه منحصر به فرد خود را با نحوه کار جهان داره که شامل من و شما هم می‌شه. چیزی که ممکنه برای من دیوانگی به نظر برسه شاید برای شما منطقی باشه.

هر تصمیم مالی که در اون لحظه برای فرد منطقی به نظر می‌رسه و جعبه‌هایی را که باید بررسی کنه، بررسی می‌کنه و با گرفتن اطلاعات موجود در آن لحظه و وارد کردن آن به مدل ذهنی منحصر به فرد خود در مورد نحوه عملکرد جهان، توجیه می‌شه.

 

به نقل از کتاب روانشناسی پول، فصل 1: هیچکس دیوانه نیست:

همه ما نوعی روایت در سر داریم، داستانی در مورد کارهایی که انجام می‌دیم و چرایی انجامشون و تجربیات منحصر به فرد خود ما داستان زندگیمونو شکل می‌ده. من فکر می‌کنم اونا دیوانه نیستند که برگردند و دوباره بازی کنند. موقع گیر کردن توی تنگنا، می‌توان انتظار داشت که رفتار انسانها اینطوری باشه.

به طور متوسط ​​خانواده‌هایی با کمترین درآمد در ایالات متحده سالانه 412 دلار برای بلیط لوتو هزینه می‌کنند، یعنی چهار برابر خانواده‌های پردرآمد. 40 درصد از آمریکایی‌ها حتی نمی‌تونند 400 دلار از صندوق وام اضطراری وام بگیرند. کسانی که فقط 400 دلار دارند فقط برای یک بلیط قرعه کشی شبکه امنیت خودشون رو از بین می‌برند، همه این کارها برای یک در یک میلیون شانس موفقیت انجام میشه.

ما به طور شهودی سعی کردیم استدلال ناخودآگاه خریداران بلیط بخت آزمایی کم درآمد رو درک کنیم. این کار برای من و احتمالاً برای شما هم دیوانگی به نظر می‌رسد. اما من در گروه کم درآمد نیستم و شما هم که این مطلب رو می‌خونید، بعیده که کم درآمد باشید.

اما مثل کتاب روانشناسی پول، اگه بخواید تصور کنید، منطقی که اونها ادعا می‌کنند توی ذهنشون چیزی شبیه به اینه:

کتاب روانشناسی پول Housel، M (2021): درس‌های بی انتها در مورد ثروت، طمع و شادی. فصل 1، هیچ کس دیوانه نیست

“ما حقوق و دستمزد داریم و پس انداز دور از دسترس به نظر می‌رسه. چشم انداز ما برای دستمزد بسیار بیشتر دور از دسترس به نظر می‌رسه. ما نمی‌تونیم مسافرتهای خوب، ماشین‌های جدید، بیمه درمانی یا خونه توی محله‌های امن داشته باشیم.

ما نمی‌تونیم بچه‌هامونو بدون بدهی فلج کننده وارد دانشگاه کنیم. خیلی از مطالبی که شما افرادی که کتاب‌های مالی می‌خونید، شانس خوبی برای بدست آوردن پول دارید، ما نداریم. خرید بلیط بخت آزمایی (لاتاری) فقط وقتی توجیه داره رؤیای ملموسی برای بدست آوردن چیزهای خوبی که در حال حاضر داریم و اونارو بدیهی می‌دونیم.

ما هزینه یه رؤیا رو می‌پردازیم و شما ممکنه این موضوع رو درک نکنید، چون در حال حاضر در یه رویا زندگی می‌کنید. به همین دلیل ما بیشتر از شما بلیط می‌خریم. ”

Housel، M. (2021). کتاب روانشناسی پول: درس‌های بی وقت در مورد ثروت، حرص و شادی. همپشایر، بریتانیای کبیر: خانه هریمن. فصل 1، هیچ کس دیوانه نیست

نتیجه گیری

 

وقتی همه چیز به استدلال برمی‌گرده، لازم نیست در مورد اینکه چرا اونها در مورد کاری که انجام می‌دن، کسی رو قانع کنند. خرید یه بلیط لاتاری موقع وضع مالی خراب هنوز هم ایده بدیه.

این امر ریشه بسیاری از تصمیمات مالی رو نشان می‌ده. تعداد کمی‌از افراد با نشستن و محاسبه جریان نقدینگی فعلی خود تصمیم مالی می‌گیرند. اما حالا بهتر می‌فهمید که چرا بازاریابی هرمی‌چند سطحی، بلیط‌های لاتاری و طرح‌های ثروت سریع همچنان ادامه دارد.

تصمیمات مالی معمولاً روی میز شام یا جلسه شرکت یا توی انتظار سفارشی که توی مغازه ساندویچ فروشی دادید گرفته می‌شه. جایگاه شما به تاریخچه شخصی و دیدگاه منحصر به فرد شما نسبت به جهان با خودخواهی و غرور در هم آمیخته و روایتی بستگی داره.

همیشه راه و استراتژی مناسب برای رسیدن به اهداف مالی خودتون رو پیدا کنید.

و اجازه ندید شما رو توی بازی ماهی مرکب ببینیم.

منبع: بازی ماهی مرکب Squid Game

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

sex-therapy

فرایند ارایه خدمت

سکس تراپی یا سکس درمانی شاخه ای از خدمات روان شناختی است که به افراد و زوج ها کمک میکند عواملی را که بر رابطه و رضایت جنسی آنها تاثیر گذاشته شناسایی و درمان کنند. هدف کلینیک سکس تراپی هیربد کمک به مراجعین در راستای رفع چالش های جسمی و عاطفی ناشی از مشکلات سکسی، و داشتن روابط رضایت بخش زناشویی و جنسی است. نکته حائز اهمیت در مورد اختلال های جنسی آن است که در زوج ها، مشکل زن یا مرد یک مشکل دوجانبه بوده و در واقع “مشکل مشترک زوج” محسوب می­شود. بنابراین اصل مهم و اثربخش در درمان، همکاری زوج و حذف فشار بر یکدیگر است که کمک می­کند با استفاده از تمرین های مدون، عملکرد رضایت بخش جنسی برای زوج حاصل شود . اگر روند درمان، همراه با علاقه و صمیمیت میان زوج و بدون شماتت و سرزنش کردن یکدیگر طی شود، نتیجه درمان رضایت بخش خواهد بود

سکس تراپی

این خدمت برای چه افرادی مناسب است

این خدمت برای کسانی مناسب است که از نظر کیفیت زندگی و سلامت عاطفی شرایط رضایت بخشی ندارند، و عامل این احساس ناخوشایند را، بیش از هر چیز، ناکارآمدی رابطه ی جنسی شان می دانند. همچنین اگر افراد احساس کمبود صمیمیت و نزدیکی و مشکلات ارتباطی دارند مراجعه به سکس تراپیست میتواند شروع خوبی برای آنها باشد.

 

تحصیلات و گرایش های همکاران ارایه دهنده خدمت

همه روانپزشکان برای سنجش و درمان بیماری های روانپزشکی آموزش می بینند.از نظر تحصیلی و فرایند آموزشی، روانپزشک پیش از روانپزشک شدن باید در رشته ی پزشکى فارغ‌التحصیل شده و سپس در دوره ی تخصص اعصاب و روان (روانپزشکی) شرکت کرده و آموزش تخصصی ببیند. روان‌پزشکان علاقه مند به حیطه سکس تراپی، پس گذراندن دوره تخصصی خود در دوره های تخصصی مربوط به سکس تراپی شرکت می کنند و سکس تراپ شوند. همچنین روانشناسان نیز پس از گذراندن دوره روانشناسی، در مقطع فوق لیسانس یا دکترا گرایش روانشناسی درمان جنسی را می گذرانند و البته در دوره های تخصصی مربوط به سکس تراپی نیز شرکت می کنند. از آنجایی که معمولا صحبت در مورد مسائل جنسی برای افراد دشوار است، اولین شرط برای یک سکس تراپیست ( مشاور سکس تراپی ) این است که توانایی برقراری ارتباط مناسب و راحت با مراجع را داشته باشد و بتواند اعتماد او را جلب کند. سکس تراپیست باید توانایی ارزیابی جامع و دقیق مراجع را داشته باشد و برنامه­ی درمانی مورد نیاز را تا حد ممکن برای مراجع توضیح دهید. سکس تراپیست باید آگاهی و تخصص لازم در محقق شدن عناصر اصلی در درمان اختلالات جنسی را دارا باشد. این عناصر عبارتند از: کاهش دادن اضطراب مراجع در خدمت سکس تراپی تعیین تکالیف جنسی در منزل دادن آگاهی جنسی به مراجع کمک به مراجع در جهت افزایش و بهبود مهارت های ارتباط سکسی لازم به ذکر است که سکس تراپیست شخصا هیچگونه معاینه جسمی انجام نمیدهد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

QUETIAPINE

کوئتیاپین (QUETIAPINE) یا ترانکوپین یا سرامین یک آنتی‌سایکوتیک آتیپیک است که برای درمان اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و همراه با یک داروی ضد افسردگی برای درمان اختلال افسردگی اساسی تأیید شده است.

این دارو برای درمان بیماری‌های روانشناختی و روانشناختی خاص (مانند اسکیزوفرنی, اختلال دوقطبی, حوادث ناگهانی جنون یا افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی) استفاده می‌ شود.

کوئتیاپین به عنوان یک داروی ضد روان‌پریشی مشهور است.

آن با کمک به احیای تعادل میان مواد طبیعی خاص (انتقال‌دهنده‌های عصبی) در مغز کار می‌کند.

این دارو می‌تواند توهمات را کاهش داده و تمرکز شما را بهبود بخشد.

این به شما کمک می‌کند که به طور واضح و مثبت درباره خودتان فکر کنید، کم‌تر عصبی باشید، و در زندگی روزمره نقش فعال‌تری داشته باشید.

هم چنین ممکن است روان شما، خواب، اشتها و سطح انرژی را بهبود بخشد.

کوئتیاپین می‌ توانند به جلوگیری از نوسانات روانشناختی شدید و یا کاهش این که نوسانات روانشناختی چگونه رخ می‌ دهند، کمک کنند.

همچنین گاهی اوقات به عنوان کمک به خواب به علت اثر آرام بخش آن استفاده می‌ شود، اما این کاربرد توصیه نمی‌ شود.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

 

کوئتیاپین داروی ضد روان پریشی است که برای درمان شیزوفرنی در بزرگسالان و کودکانی که حداقل ۱۳ سال دارند، استفاده می‌شود.

کوئتیاپین برای درمان اختلال دوقطبی در بزرگسالان و کودکانی که حداقل ۱۰ سال سن دارند مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

سرامین هم چنین به همراه داروهای ضد افسردگی برای درمان اختلال افسردگی بزرگ در بزرگسالان به کار می‌ رود.

ترانکوپین ممکن است برای اهداف فهرست‌ شده در این راهنمای دارویی استفاده شود.

به شکل قرص با عملکرد سریع یا طولانی مدت  موجود است .

نوع عملکرد سریع به سرعت جذب می شود . طی شش تا هفت ساعت دفع می شود .

نوع عملکرد طولانی مدت ، شش ساعت طول می کشد تا به حداکثر غلظت خود برسد و در ادامه نیز ۷ ساعت طول می کشد تا از بدن دفع شود .

در هر فرمولاسیون ، یک متابولیت قوی norquetiapine ایجاد می شود که نیمه عمری حدود ۱۲ ساعت دارد

هر دو دوز اغلب روزی یکبار تجویز می شود و تداخل دارویی نیز ندارد .

دارو یک باندینگ قوی Histaminic، Cholinergic و Alpha-1-adrenergic دارد، که باعث خواب آورری زیاد ، تاثیرات آنتی ﻛﻮﻟﻴﻨﺮژﻳﻜﻲ و افت فشار وضعیتی می شود .

تداخلات داروی بسیار کم است، اما سطح غلظت آن به وسیله القا کننده ها یا مهار کننده های سیستم سیتوکروم P450 مانند کاربامازپین، فلوکستین تحت تأثیر قرار می گیرد، در واقع، با این داروها نیازی به تثبیت دوز نیست.

دوز آغازین افراد بالغ ۲۵ میلی گرم دوبار در روز است و به آرامی غلظت آن به ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم روزانه و حداکثر ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم در روز میرسد.

شرکت سازنده برای نوع طولانی مدت، دوز آغازین تا ۳۰۰ میلی گرم در روز، در روز دوم ۶۰۰ میلیگرم و در روز سوم ۸۰۰ میلیگرم روزانه را پیشنهاد داده است.

دوز نهایی هر دو نوع برابر است.

شرکت سازنده حداکثر دوز را تا ۸۰۰ میلی گرم در روز را پیشنهاد داده است، اما تا دوز ۱۲۰۰ میلی گرم در روز استفاده شده و به نظر میرسد که به خوبی تحمل می شود.

برای افراد مسن، با دوزهای افراد جوان است.

12.5 تا 25 میلی گرم دوبار در روز آغاز میشود و غلظت آن در خون این افراد کمتر از افراد جوان است .

برای دفع دارو نیاز به فعالیت کلیه نیست اما در افرادی که مشکل کبدی دارند بالا رفتن سطح غلظت را به همراه دارد که نیازمند تغییر دوز است.

اصلی ترین تأثیر جانبی کوئتیاپین خواب آوری، افت فشار وضعیتی ، خشکی دهان و اضافه وزن است.

خواب آوری به سرعت در شروع درمان دیده میشود به نظر میرسد بیشتر با طول درمان مرتبط باشد تا با دوز، زیرا بیماران حتی در صورت گذشت چندین روز احساس می کنند خواب آوری آن بهتر شده است.

کوئتیاپین به نظر می رسد که باعث سندرم اکستراپیرامیدال میشود .

 

 

نام‌های تجاری:

کوئتیاپین، بایوکوئتین، ترانکوپین، ترانکوپین ای آر، سرامین، سروتیاپین، سیکوئل، کوئنتیاکس و کوئه میند

گروه دارویی-درمانی:

آنتی سایکوتیک های نسل دوم

اشکال دارویی:

TAB:25 ,50 ,150 ,200 ,300 mg

مکانیسم عمل:

کوئتیاپین، آنتی سایکوتیک آتپیکال مرتبط با کلوزاپین؛ علایم مثبت و منفی اختلالات سایکوتیک را از طریق آنتاگونیزه کردن گیرنده‌ های انتقال دهنده‌های عصبی مختلف مغزی که شامل گیرندهD1 و D2 دوپامین، گیرنده هیستامین H1، گیرنده آدرنرژیک آلفا یک و آلفا دو و انواع گیرنده ‎های ۱ و ۲ سرتونینی ( ۵HT1A و ۵HT2) هستند، کاهش می‌دهد.
این دارو بر روی گیرنده های بنزودیازپنی و موسکارینی کولیزژیک تاثیری ندارد.

ایا قرص کوئتیاپین خواب اور است

قرص ترانکوپین معمولاً به وسیله پزشکان با دوز پایین برای موارد دیگر به جز امراض روانی نیز تجویز می شود و اکثراً به این علت است که پیامد عمده آن خواب آلودگی در اشخاص است.

کوئتیاپین سبب تسکین نمودن و کمتر نمودن اذهان روان پریشی می شود و معمولاً روی گیرنده های بسیاری در مغز اثر می گذارد به همین علت به یک داروی آنتی روان پریش مشهور است. با این وجود هنوز شیوه معالجه قرص ترانکوپین دقیقاً معلومنیست. در این صورت بعضی از متخصصان بر این باورند که تأثیرات آرام بخشی آن می تواند به وسیله گیرنده های سروتونین و دوپامین باشد. این دارو امکان دارد بر روی دریافت کننده های آلفا و همچنین دریافت کننده های هیستامین تأثیر به سزایی بگذارد.

تأثیر کوئتیاپین بر خواب و همچنین آرام بخشی سبب شده تا پزشکان برای معالجه مسائل مربوط به افسردگی حاد و بی خوابی دوز کمی تجویز نمایند. قطعاً تجویز این قرص تنها از طریق پزشک معالج بایستی صورت گیرد تا میزان دوز استفاده شده به صورت صحیح کنترل شود.

قرص سروتیاپین۲۵ برای چیست

این دارو در درمان اسکیزوفرنی، مانیا یا افسردگی به کار می رود.

قرص کوتیاپین برای کنترل و درمان بیماری های خلقی، نارحتی های اعصاب مانند شیزوفرنی، دوقطبی، مانیا یا افسردگی کاربرد دارد.

ضد سایکوز (مشتق دی بنزوتیازپین).
الف- درمان علائم و نشانه های اختلالات سایکوتیک
ب- مونوتراپی و یا درمان کمکی با لیتیم یا دی والپروکس برای درمان کوتاه مدت حملات مانیک حاد در اختلال دوقطبی

قرص کوئتیاپین چاق کننده است

در تعدادی از بیماران اثر چاق کنندگی دارد ولی در همه موارد این چنین نیست .

عوارض قرص کوئنتیاکس چیست

بعضی از عوارض بسیار نادر ( ۷ در میلیون ) ممکن است با مصرف این دارو ایجاد شود (سندرم استیونس جانسون) که با زخم هایی در دهان یا روی پوست همراه با تب یا بدون تب مشاهده شود. در یان صورت دارو را فورا قطع کنید و به پزشک اطلاع دهید.

عوارض قرص کوئتیاپین 25

در صورت وجود سرطان سینه یا سابقه ابتلا به آن، بیماری های قلبی– عروقی، بیماری های عروق مغزی، نارسایی کلیه یا کاهش فشار خون با احتیاط فراوان مصرف شود.

2- در صورت استفاده از این دارو برای موارد افسردگی در بیماران با سن کمتر از 25 سال، خطر اقدام به خودکشی ممکن است افزایش یابد.

3- مصرف این دارو در سالمندانی که مبتلا به زوال عقل یا اختلال حافظه هستند، می¬تواند خطرناک باشد.

شروع اثر کوئتیاپین

به شکل قرص با عملکرد سریع یا طولانی مدت  موجود است .

نوع عملکرد سریع به سرعت جذب می شود . طی شش تا هفت ساعت دفع می شود .

نوع عملکرد طولانی مدت ، شش ساعت طول می کشد تا به حداکثر غلظت خود برسد و در ادامه نیز ۷ ساعت طول می کشد تا از بدن دفع شود .

عوارض قطع قرص کوئتیاپین

اگر با دستور پزشک قطع شود عوارض خاصی ندارد .

ترک قرص کوئتیاپین

این قرص حتما باید با دستور پزشک قطع شود .

جایگزین قرص ترانکوپین

می توان با بهبود رفتارهای زیر مصرف قرص را کم کرد :‌

درمان شناختی رفتاری (CBT)

مشاوره

ورزش کردن

طب سوزنی

استفاده از مکمل های غذایی

وقت گذراندن با دوستان

قرص سرامین چه قرصی است

سرامین درمان اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی تجویز می شود 

قرص سرامی یک داروی آنتی سایکوتیک از مشتقات دی بنزوتیازپین است و موجب می شود آزادسازی واسطه های شیمیایی خاصی در مغز تنظیم گردد. قرص ترانکوپین به صورت مونوتراپی یا درمان کمکی همراه با دی والپروکس یا لیتیم برای درمان حملات مانیک حاد در مبتلایان به اختلال دو قطبی و یا برای درمان اقسردگی تجویز می شود.
مکانیسم اثر قرص ترانکوپین به طور کامل شناخته نشده است اما به نطر می رسد سرامین به عنوان آنتاگونیست دوپامین و سروتونین عمل می کند و گیرنده های اچ یک هیستامین و آلفا یک ادرنرژیک را بلاک میکند.

قرص کوئتیاپین یا ترانکوپین

ترنکوپین یا کوئتیاپین در واقع یک دارو هست که چند نام مختلف دارد .

کوئتیاپین یک ضد سایکوتیک آتیپیک می باشد که معمولاً برای معالجه ناهنجاری دو قطبی، اسکیزوفرنی و نیز با یک داروی ضد افسردگی برای معالجه مشکلات افسردگی به کار برده می شود. این نوع دارو برای معالجه عارضه هایی نظیر روانشناختی و همچنین روانشناختی ویژه (نظیر افسردگی، ناهنجاری دو قطبی، اسکیزوفرنی و اتفاقات غیر مترقبه جنون) مورد استفاده قرار می گیرد. کوئتیاپین همواره به یک داروی آنتی روان پریشی شهرت دارد. مصرف این دارو سبب می شود خیالات، موهومات کاهش داده شود و تمرکز شخص التیام یابد.

قرص کوئنتیاکس برای چه بیماریست

اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی

عوارض قرص سروتیاپین ۲۵

 هر دارو در کنار اثرات‌ مفید خود دارای یک سری اثرات ناخواسته می باشد. اگر چه‌ تمام این اثرات ناخواسته‌ در یک‌ فرد بروز نمی کند اما در صورت‌ بروز هر مشکلی به پزشک‌ خود مراجعه‌ کنید. عوارض‌ جانبی‌ این دارو با آگاهی‌ از آن‌ و مشورت‌ با پزشک‌ قابل‌ پیش‌بینی‌ و قابل‌ رفع‌ می‌باشد. به‌ خاطر داشته‌ باشید که‌ عوارض‌ داروها به‌مراتب‌ کمتر از عوارض‌ عدم‌ مصرف‌ آنها می‌باشد.

عوارض با شیوع کم ولی بسیار جدی که با مصرف کوتیاپین گزارش شده اند:

سندرم نورولپتیک بدخیم: اگر هرگونه علائم احتمالی شامل سفتی عضلات، تب، پریشانی، تعریق، تغییر در ضربان و سرعت تپش قلب و فشار خون، در شما بروزکرد، ممکن است علائم این عارضه بسیار نادر ولی خطرناک باشد لذا مصرف دارو را قطع کرده و فورا به پزشک خود یا بیمارستان مراجعه کنید.

افزایش قند خون: از علائم افزایش قند خون (شامل: احساس تشنگی مفرط، پر اداری، گرسنگی شدید، احساس ضعف و خستگی، احساس تهوع، پریشانی، بوی میوه یا استن پیدا کردن نفس) آگاهی داشته باشید و در صورت بروز بلافاصله نیاز به کمک پزشکی خواهید داشت.

افزایش سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون: چون ممکن است علائمی نداشته باشد لذا احتمال دارد پزشک شما قبل و در حین مصرف این دارو آزمایشاتی برای شما تجویز کند.

افزایش وزن: پزشک ممکن است مرتبا وزن شما را چک کند.

حرکت پریشی دیررس ( دیسکینزی تاردیو): اگر دچار هر نوع حرکتی در صورت، زبان یا دیگر مناطق بدن گردید که توانایی کنترل آنرا نداشتید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

افت فشار خون وضعیتی

افزایش فشار خون )در بچه ها و نوجوانان)

کاهش تعداد گلبولهای سفید خون

آب مروارید

تشنجات

جواب نامناسب آزمایشات تیروئید

افزایش غلظت هورمون پرولاکتین خون

افزایش آنزیمهای کبدی

نعوظ طولانی و دردناک

سخت شدن بلع

قرص بیکوئل۲۵ برای چیست

بیکوئل در واقع همان کوئتیاپین هست و برای اسکیزوفرنی و اختلال قطبی و گاها برای خواب تجویز می شود .

قرص کوئنتیاکس برای چه بیماریست

اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی

قرص کوئتیاپین 25 برای چیست

اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی

ترانکوپین و اضطراب

ترنکوپین برای کاهش اضطراب موثر است .

قرص ترانکوپین در بارداری

باید حتما با پزشک مشورت شود

سروتیاپین چیست

بیکوئل در واقع همان کوئتیاپین هست و برای اسکیزوفرنی و اختلال قطبی و گاها برای خواب تجویز می شود .

عوارض قرص کوئنتیاکس چیست

 هر دارو در کنار اثرات‌ مفید خود دارای یک سری اثرات ناخواسته می باشد. اگر چه‌ تمام این اثرات ناخواسته‌ در یک‌ فرد بروز نمی کند اما در صورت‌ بروز هر مشکلی به پزشک‌ خود مراجعه‌ کنید. عوارض‌ جانبی‌ این دارو با آگاهی‌ از آن‌ و مشورت‌ با پزشک‌ قابل‌ پیش‌بینی‌ و قابل‌ رفع‌ می‌باشد. به‌ خاطر داشته‌ باشید که‌ عوارض‌ داروها به‌مراتب‌ کمتر از عوارض‌ عدم‌ مصرف‌ آنها می‌باشد.

عوارض با شیوع کم ولی بسیار جدی که با مصرف کوتیاپین گزارش شده اند:

سندرم نورولپتیک بدخیم: اگر هرگونه علائم احتمالی شامل سفتی عضلات، تب، پریشانی، تعریق، تغییر در ضربان و سرعت تپش قلب و فشار خون، در شما بروزکرد، ممکن است علائم این عارضه بسیار نادر ولی خطرناک باشد لذا مصرف دارو را قطع کرده و فورا به پزشک خود یا بیمارستان مراجعه کنید.

افزایش قند خون: از علائم افزایش قند خون (شامل: احساس تشنگی مفرط، پر اداری، گرسنگی شدید، احساس ضعف و خستگی، احساس تهوع، پریشانی، بوی میوه یا استن پیدا کردن نفس) آگاهی داشته باشید و در صورت بروز بلافاصله نیاز به کمک پزشکی خواهید داشت.

افزایش سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون: چون ممکن است علائمی نداشته باشد لذا احتمال دارد پزشک شما قبل و در حین مصرف این دارو آزمایشاتی برای شما تجویز کند.

افزایش وزن: پزشک ممکن است مرتبا وزن شما را چک کند.

حرکت پریشی دیررس ( دیسکینزی تاردیو): اگر دچار هر نوع حرکتی در صورت، زبان یا دیگر مناطق بدن گردید که توانایی کنترل آنرا نداشتید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

افت فشار خون وضعیتی

افزایش فشار خون )در بچه ها و نوجوانان)

کاهش تعداد گلبولهای سفید خون

آب مروارید

تشنجات

جواب نامناسب آزمایشات تیروئید

افزایش غلظت هورمون پرولاکتین خون

افزایش آنزیمهای کبدی

نعوظ طولانی و دردناک

سخت شدن بلع

قیمت قرص کوئتیاپین

قیمت هر بسته : 102,000 ریال

موارد مصرف:

ضد سایکوز (مشتق دی بنزوتیازپین).

درمان علائم و نشانه‌های اختلالات سایکوتیک

 مونوتراپی و یا درمان کمکی با لیتیم یا دی والپروکس برای درمان کوتاه مدت حملات مانیک حاد در اختلال دوقطبی

 

کوئتیاپین  برای خواب:

اطلاعات زیر برای تایید دارو یا توصیه کردن درمان در نظر گرفته نشده است. در حالی که این بررسی‌ها ممکن است مفید باشند، آن‌ها جایگزینی برای مهارت، تجربه ، دانش و قضاوت فعالان بهداشت و درمان در مراقبت‌های پزشکی نیستند. یعنی این که الزاما این دارو برای خواب نیست .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

bupropion

مصرف همزمان بوپروپیون و سرترالین

سیکلوفسفامید، پاروکستین، سرترالین، فلوکستین و فلووکسامین ـ در مصرف همزمان ممکن است متابولیسم بوپروپیون کاهش و مقدار آن در خون افزایش یابد.

بوپروپیون و ریزش مو

ریزش مو می تواند یک اثر جانبی از درمان با بوپروپیون باشد. طبق گفته سازنده Wellbutrin، Glaxo Smith Kline، ریزش مو یک عارضه جانبی ناگهانی از این دارو است که در جایی بین 100 تا 1000 نفر در 1000 نفر که دارو مصرف می کنند، رخ می دهد. ریزش مو به بوپروپیون محدود نمی شود و سایر داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است باعث ریزش مو شود .

بوپروپیون و تمرکز

این دارو باعث افزایش تمرکز می شود .

آیا بوپروپیون اعتیاد آور است

بوپروپیون اعتیاد آور است و در صورتی که به صورت طولانی مدت در حال مصرف این دارو هستید نباید به صورت ناگهانی مصرف بوپروپیون ترک کنید .

بوپروپیون سرخوشی

سرخوشی که به صورت افزایش انرژی ، پرسرعت شدن کلام و تفکر ، رفتار بی پروا ،گستاخ ی و ماجراجویی جدید و عجیب ، احساس نشاط بینهایت ، خلق تحریک پذیر ، بیخوابی ، ولخرجی و افزایش تمایلات جنسی خود را نشان می دهد.

قرص بوپروپیون هیدروکلراید 150

 

بوپروپیون داروی ضد افسردگی است که در درمان اختلالات افسردگی شدید و اختلالات روانی وابسته به فصل استفاده می شود .

بوپروپیون و کاهش وزن

داروهای ضد افسردگی یک درمان رایج برای افسردگی هستند. اما بعضی افراد با مصرف آنها دچار مشکلات کنترل وزن می شوند.

چنین مشکلاتی گاهی اوقات ناشی از علائم افسردگی هستند که اشتها را تحت تاثیر قرار می دهند. گاهی اوقات هم در اثر مصرف داروهای ضد افسردگی ایجاد می شوند.

چاقی یکی از عوارض احتمالی مصرف داروهای ضد افسردگی است.

در این مطلب در مورد بوپروپیون، داروی ضد افسردگی که منجر به لاغری می شود .

بهترین زمان مصرف بوپروپیون

حداقل ۶ ساعت و بیشتر قبل از خواب باید مصرف شود .

تاثیر بوپروپیون بر حافظه

این قرص به علت بی انگیزگی و افسردگی و برای افزایش توجه و حافظه و دقت تجویز می شود .

سرترالین و ولبان

داروی سرترالین و ولبان به علت بی انگیزگی و افسردگی و برای افزایش توجه و حافظه و دقت تجویز می شود  با هم تجویز می شود .

عوارض قطع ناگهانی بوپروپیون

بوپروپیون اعتیاد آور است و در صورتی که به صورت طولانی مدت در حال مصرف این دارو هستید نباید به صورت ناگهانی مصرف بوپروپیون ترک کنید .

قطع ناگهانی بوپروپیون می تواند علائمی مانند تهوع، استفراغ، گیجی، تعریق، لرز، بی خوابی، سردرد و اسهال را به دنبال داشته باشد.

نحوه مصرف بوپروپیون برای ترک سیگار

مصرف این دارو در سال 1997 توسط FDA برای ترک سیگار مورد تأیید قرار گرفت.

برای تنظیم دوز به دکتر مراجعه کنید .

بوپروپیون برای ترک اعتیاد

مصرف این دارو در سال 1997 توسط FDA برای ترک سیگار مورد تأیید قرار گرفت.

برای تنظیم دوز به دکتر مراجعه کنید .

مصرف همزمان بوپروپیون و سرترالین

داروی سرترالین و بوپروپیون به علت بی انگیزگی و افسردگی و برای افزایش توجه و حافظه و دقت تجویز می شود  با هم تجویز می شود .

قرص زیبوترین۷۵ برای چیست

مقدار دقیق مصرف هر دارو را پزشک تعیین می کند.مقدار مصرف معمول این دارو به صورت زیر است:

برای افسردگی :

بزرگسالان:

در شروع درمان 100 میلی گرم دو بار در روز مصرف می شود. این مقدار بر حسب نیاز به تدریج توسط پزشک افزایش می یابد. حداکثر مقدار مصرف 150 میلی گرم سه بار در روز می باشد.

کودکان:

مصرف و مقدار آن بر حسب وزن و شرایط توسط پزشک معالجه کننده تعیین می گردد.

* فاصله ی بین دو نوبت مصرف دارو باید حداقل 4 ساعت باشد.

* در صورت بروز عوارض گوارشی دارو را همراه یا بعد از غذا مصرف نمایید.

هر دارو به موازات اثر درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی شود لیکن در صورت بروز هر کدام از عوارض زیر در اولین فرصت با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

تحریک پذیری، اضطراب ، وزوز کردن یا زنگ زدم در گوش ، سردرد شدید، اختلالات تمرکز، بثورات جلدی، کهیر یا خارش

 در صورت ادامه یا مزاحمت عوارضی چون: افزایش تعریق، اختلالات گوارشی، درد شکمی، یبوست، تهوع و استفراغ ، گلودرد، اشکال در به خواب رفتن، گیجی ، خشکی دهان، لرزش و تغییر در احساس چشایی ، کاهش اشتها، درد عضلانی، کاهش غیر عادی وزن، تاری دید، خواب آلودگی، ضربان سریع یا نامنظم قلب، تکرر ادرار، احساس خوب بودن به صورت غیر عادی با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.

علائم مصرف بیش از حد :

خواب آلودگی، کاهش هوشیاری، اختلالات هدایتی در قلب

فرد را سریعا به مرکز درمانی انتقال دهید.

خرید بوپروپیون

برای خرید بوپروپیون به داروخانه مراجعه کنید .

حمله ی سرخوشی (مانیا) : که به صورت افزایش انرژی ، پرسرعت شدن کلام و تفکر ، رفتار بی پروا ،گستاخ ی و ماجراجویی جدید و عجیب ، احساس نشاط بینهایت ، خلق تحریک پذیر ، بیخوابی ، ولخرجی و افزایش تمایلات جنسی خود را نشان می دهد

بی قراری (آشفتگی)، اضطراب و بیخوابی اغلب در طی مراحل اولیه شروع درمان با این دارو دیده می شود.

دیگر عوارض شایع گزارش شده شامل: تب، خشکی دهان، سردرد یا میگرن، گیجی، تکرر ادرار، تهوع و استفراغ، یبوست، افزایش تعریق و راشهای پوستی است.

واکنش های ازدیاد حساسیت از خارش و کهیر گرفته تا موارد کمتر شایع مثل آنژیوادما، تنگی نفس و واکنش های آنافیلاکتیوئید که می توانند علائم مطرح کننده بیماری  سرم باشند، رخ می دهد.

گزارشات نادری از سندرم استونس جانسون و اریتم مولتی فرم داده شده است. افزایش تعداد ضربان قلب، درد سینه، افزایش فشار خون (گاهی شدید) یا گاهی اتساع عروق  و کاهش فشار خون وضعیتی، تپش قلب و سنکوپ نیز گزارش شده است.

حملات جنون، گیجی، کابوس های شبانه، اختلال حافظه، dysguisa بی اشتهایی و کاهش وزن، گزگز شدن، وزوز گوش و اختلالات بینایی نیز گزارش شده است.

تشنج (seizure) که نسبتاً وابسته به دوز است ممکن است با این دارو رخ دهد و به خصوص در بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی قابل توجه است، خطر این عارضه در بیماران با سابقه اختلالات تشنجی یا سایر عوامل مستعد کننده افزایش می یابد شیوع کلی تشنج در بیماران دریافت کننده دوز درمانی بوپروپیون ۴/۰-۱/۰ % بوده است.

علائم مسمومیت شامل توهم، تهوع و استفراغ، افزایش تعداد ضربان قلب، کاهش هوشیاری و مرگ (بدنبال مسمومیت شدید)، تشنج در یک سوم موارد رخ می دهد.

عوارض جانبی اعصاب مرکزی: بی‌قراری، آکینزی، اضطراب، گیجی، توهم، سرگیجه، سرخوشی، خستگی، تب، سردرد، پرخاشگری، تغییر کیفیت خواب، بی‌خوابی، خواب آلودگی، تشنج، سنکوپ، لرزش.

قلبی ـ عروقی: آریتمی، افزایش فشار خون، کاهش فشار خون، افزایش ضربان نبض، تاکیکاردی.

چشم، گوش: اختلالات شنوایی، تاری دید. دستگاه گوارش: بی‌اشتهایی، یبوست، اسهال، خشکی دهان، سوءهاضمه، افزایش اشتها، تهوع، تغییر حس چشایی، استفراغ.

ادراری- تناسلی: ناتوانی جنسی، تغییرات قاعدگی، تکرر ادرار، احتباس ادرار. متابولیک: هیپرگلیسمی، تغییرات وزن.

عضلانی ـ اسکلتی : آرتریت. پوست: تغییرات دمای پوست، بثورات جلدی، خارش.

سایر عوارض: لرز، کاهش میل جنسی. مسمومیت و درمان در مصرف بیش از حد دارو ممکن است افزایش بزاق، خمیدگی کمر، افتادگی پلک، عدم تعادل و تشنج پیش آید. در صورتیکه از مصرف دارو زمان زیادی نگذشته باشد، بهتر است معده با لاواژ تخلیه شود و سپس ذغال فعال استفاده شود. درمان حمایتی است. کنترل تشنج با بنزودیازپین وریدی صورت می‌گیرد. در صورت تشنج و یا کوما، بیمار ممکن است به لوله‌گذاری نیاز داشته باشد. فواید دیالیز، هموپرفیوژن یا دیورز شناخته شده نیست.

موارد منع مصرف:

حساسیت به دارو، بیمارانی که ظرف ۱۴ روز اخیر MAOI مصرف کرده باشند نباید از از این دارو استفاده کنند؛ تشنج یا سابقه پرخوری عصبی یا بی‌اشتهایی عصبی (بعلت افزایش ریسک تشنج )؛ بیمارانی که تحت ترک یکباره الکل یا خواب آورها (بنزودیازپین‌ها و…) ‌قرار می‌گیرند.

تداخلات دارویی:

اثر بر آزمایشهای تشخیصی ممکن است سطح قند خون افزایش یابد.

تداخل دارویی کاربامازپین می‌تواند سطح بوپروپیون را کم کند.

بوپروپیون می‌تواند عوارض جانبی (از جمله تشنج) را در مصرف همزمان با این داروها افزایش دهد :

لوودوپا، MAOIs، فنوتیازین‌ها، قطع یک باره و اخیر بنزودیازپین‌ها، TCAها. در مصرف همزمان فرآورده‌های حاوی نیکوتین برای ترک سیگار می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود.

ریتوناویر می‌تواند سطح بوپروپیون را افزایش دهد، بیمار از نظر عوارض دارویی مانیتور شود.

الکل می‌تواند آستانه تشنج را تغییر دهد، همزمان مصرف نشوند.

سیگار می‌تواند فارماکوکینتیک بوپروپیون را تغییر دهد. با مصرف دارو اگر بیمار در معرض آفتاب قرار بگیرد، ممکن است حساسیت به نور افزایش یابد.

هشدارها و احتیاطات:

۱- بیمار از مصرف الکل اجتناب نماید.

۲- بدلیل اثرات CNS دارو، بیمار فعالیتهایی که مستلزم هوشیاری کامل است، انجام ندهد.

مصرف در سالمندان: بعلت احتمال تجمع دارو در مصرف طولانی با احتیاط مصرف شود، کاهش دوز ضروری است.

مصرف در شیردهی: بدلیل افزایش ریسک عوارض جانبی خطرناک در نوزاد، شیر دادن حین درمان توصیه نمی‌شود.

موارد احتیاط: بیماران با سابقه اخیر سکته قلبی، بیماری قلبی ناپایدار، نارسایی کبدی یا کلیوی.

توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:

۱- تا بهبود قابل توجه افسردگی احتمال افزایش ریسک خودکشی با مصرف دارو وجود دارد.

بیمارانی که در ریسک بالایی هستند باید به طور مرتب تحت نظر باشند (بخصوص در ابتدای درمان).

برای کاهش احتمال خودکشی با مصرف زیاد دارو ، باید مقادیر اندکی در نسخه نوشته شود.

داروهای ضدافسردگی ریسک خودکشی را در کودکان، نوجوانان و جوانان (۲۴-۱۸ سال) ‌مبتلا به افسردگی و یا سایر اختلالات سایکوتیک افزایش می‌دهند.

بیماران باید از این لحاظ به طور مرتب تحت نظر باشند (بخصوص در ۲-۱ ماه اول درمان و یا افزایش و کاهش دوز). بوپروپ یون جهت استفاده در کودکان تایید نشده است.

۲- در صورتیکه میزان مصرف دارو زیر mg/day 450 باشد، احتمال تشنج کمتر می‌گردد، همچنین، مصرف دارو به‌صورت دوزهای منقسم (در سه دوز مساوی ) ‌این احتمال را کمتر می‌کند.

در هنگام افزایش میزان دارو، نباید بیش از mg 100 ظرف ۳ روز اول افزایش یابد.

بیمارانی که تشنج می‌کنند عموماً دارای زمینه‌هایی چون ضربه به سر، سابقه تشنج، تومور CNS یا مصرف داروهای کاهش دهنده آستانه تشنج می‌باشند. بروز تشنج به واسطه دارو وابسته به دوز می‌باشد.

۳- برای تغییر از فرم معمولی دارو به فرم آهسته رهش، همان میزان دارو به‌صورت یک جا تجویز شود.

۴- بیمارانی که دچار اختلال دو قطبی هستند، ممکن است با مصرف ضدافسردگی‌ها دچار افزایش ریسک حملات مانیا شوند.

۵- مصرف تحقیقاتی دارو شامل درمان اختلال دو قطبی و ADHD کودکان می‌باشد.

۶- بوپروپیون می‌تواند سایکوز را در برخی بیماران بدتر نماید و یا باعث بروز مانیا یا هیپومانیا گردد. این دارو جهت مصرف در بیماری دو قطبی تایید نشده است .

۷- واکنش‌های حساسیتی تأخیری شامل درد مفاصل، درد عضلات، تب و راش (مشابه بیماری سرم) گزارش شده است.

۸- در بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی با احتیاط مصرف شود، زیرا دارو باعث افزایش فشار خون می‌گردد.

۹- در نارسایی کبد و کلیه با احتیاط مصرف شود.

۱۰- دارو می‌تواند ریسک ECT را افزایش دهد، توصیه می‌شود در صورت امکان قبل از ECT قطع شود.

فارماکودینامیک / کینتیک:

بوپروپیون مهارکننده ضعیف برداشت نوراپی نفرین ، سروتونین و دوپامین می باشدولی مونو آمین اکسیداز و برداشت مجدد سروتونین را مهار نمی کند.

بوپروپیون بسرعت از مجرای گوارش جذب می شود . غذا جذب بوپروپیونرا افزایش می دهد . برای فرم آهسته رهش حداکثر غلظت پلاسمایی ظرف 3 ساعت بدست می آید.

84% از دارو به پروتئین های پلاسما متصل می شود.
بوپروپیونبشدت در بدن انسان متابولیزه می شود دارای سه متابولیت فعال از جمله هیدروکسی بوپروپیون می باشد.

پس از مصرف 200 mg بوپروپیون بصورت خوراکی 87% از طریق ادرار و 10% از طریق مدفوع دفع می شود.

پرسش و پاسخ درباره قرص بوپروپیون

مشاهده نظرات قرص ولبان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

Olanzapine

ایا الانزاپین خواب اور است

بله یکی از عوارض جانبی الانزاپین خواب آوری می باشد . که باید از کار با دستگاه هایی که هوشیاری نیاز دارد اجتناب کرد .

همه چیز در مورد الانزاپین

اﻻﻧﺰاﭘﻴﻦ یک داروی ضد جنون است که مواد شیمیایی در مغز را که مسبب این بیماری روانشناختی هستند را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

الانزاپین برای درمان نشانه‌های بیماری‌های روانشناختی مانند اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) و اختلال دوقطبی (افسردگی شیدایی) در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۳ سال سن دارند، استفاده می‌شود.

الانزاپین گاهی اوقات همراه با دیگر داروهای آنتی سایکوتیک (ضد جنون) یا داروهای ضدافسردگی استفاده می‌شود.

خرید قرص الانزاپین

می توانید الانزاپین را از طریق نسخه پزشک در تمام داروخانه های کشور خریداری کنید .

عوارض و فواید قرص الانزاپین

 
الانزاپین ۵

خواب‌آلودگی، سرگیجه، سبکی ‌سر، ناراحتی معده، خشکی دهان، یبوست، افزایش اشتها یا افزایش وزن از جمله عوارض جانبی مصرف داروی الانزاپین است. در صورتی که هر کدام از این اثرات ادامه داشت یا وخیم‌تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

خواب‌آلودگی، سبکی سر و سرگیجه می‌توانند خطر زمین خوردن را افزایش دهند. سعی کنید به آرامی از جایتان بلند شوید.

در صورتی که پزشک داروی الانزاپین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. هم‌چنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی الانزاپین را مصرف کرده‌اند عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند.

در صورتی که عوارض جانبی جدی مانند مشکل در بلع، لرزش، ضربان قلب آهسته، بی‌هوش شدن، تغییرات روحی و روانی مانند گیجی و بی‌قراری، بی‌حسی یا مورمور شدن بازوها و پاها، زرد شدن رنگ پوست و چشم، درد شدید شکم و معده، مشکل در ادرار کردن و وقفه‌ی تنفسی در خواب مواجه شدید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

به ندرت ممکن است داروی الانزاپین میزان قند خون شما را افزایش دهد اما در صورت رخ دادن این اتفاق امکان ابتلا به دیابت بیش‌تر می‌شود. در صورتی که دچار علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی یا افزایش میزان ادرار شدید به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت ابتلا به دیابت به طور منظم قند خون خود را اندازه بگیرید و نتایج را با پزشک در میان بگذارید. ممکن است نیاز به تنظیم داروهای دیابت، تغییر در برنامه‌ی ورزشی یا رژیم غذایی خود داشته باشید.

مصرف داروی الانزاپین، به ویژه در نوجوانان، ممکن است باعث افزایش قابل توجه وزن و افزایش سطح کلسترول خون شود. این تاثیرات در صورت ابتلا به دیابت ممکن است منجر به بروز بیماری‌های قلبی شود. در مورد خطرات و مزایای درمان با پزشک خود صحبت کنید.

همچنین به ندرت ممکن است مصرف داروی الانزاپین منجر به بروز بیماری دیسکینزی مزمن شود اما در صورت ابتلا در بعضی از موارد ممکن است این شرایط به صورت مداوم ادامه داشته باشد. در صورتی که حرکات یا تیک‌های غیر معمول و غیر قابل کنترلی را به خصوص در صورت، لب‌ها، دهان، زبان، بازوها یا پاها مشاهده کردید به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف داروی الانزاپین ممکن است ترشح یکی از مواد طبیعی بدن شما، به نام پرولاکتین را افزایش دهد. ترشح بیش از حد این هورمون در زنان ممکن است به ترشح شیر از پستان‌ها، توقف یا جابه‌جا شدن دوره‌های عادت ماهیانه و ایجاد مشکل در بارداری منجر شود. ترشح این هورمون در مردان ممکن است به کاهش توانایی جنسی، عدم تولید اسپرم یا بزرگ شدن سینه‌ها منجر شود. در صورت بروز هر کدام از این علائم موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز عوارض جانبی بسیار جدی مانند تشنج بلافاصله از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید.

مصرف داروی الانزاپین به ندرت می‌تواند موجب بروز بیماری بسیار جدی به نام نشانگان نورولپتیک بدخیم شود. در صورتی که علائمی مانند تب، سفت شدن عضلات، درد، حساسیت، ضعف، خستگی شدید، گیجی شدید، عرق کردن، تپش قلب سریع و نامنظم، ادرار تیره رنگ و مشکلات کلیوی مانند تغییر در مقدار ادرار را تجربه کردید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی الانزاپین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی‌ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به این که لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

عوارض قطع الانزاپین

قرار گرفتن در موقعیتی که احساس کنید دیگر به داروهای ضدافسردگی احتیاج ندارید بسیار خوب است.

اما متاسفانه قطع آن کار آسانی نیست.

قطع داروی ضدافسردگی بسیار دشوار است زیرا قطع ناگهانی داروی ضدافسردگی می‌تواند علائمی مانند ترک مواد ایجاد کند که اصطلاحا به آن “سندروم ترک” گفته می‌شود.

علائم ترک معمولا خفیف و کوتاه مدت است. با این حال، برای برخی از افراد علائم می‌توانند تاحدی شدید باشند که زندگی روزمره فرد را با مشکل مواجه کند.

 
الانزاپین ۵

با مشاوره با روانپزشک خود برای کاهش دوز مصرفی به طور تدریجی ممکن است بتوانید بسیاری از علائم ناراحت‌کننده ترک را به حداقل برسانید.

روش قطع موثر قرص الانزاپین به صورت زیر است :‌

7 شب مصرف کنین و فعلا یک چهارم از قرص رو کم کنین و اون سه چهارم رو هر شب مصرف کنین . سپس هفته دوم یک چهارم مصرف بشه سپس دارو رو قطع کنید و به فکر جایگزین باشید  .

الانزاپین برای چه بیماری است

الانزاپین برای درمان نشانه‌های بیماری‌های روانشناختی مانند اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) و اختلال دوقطبی (افسردگی شیدایی) در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۳ سال سن دارند، استفاده می‌شود.

الانزاپین گاهی اوقات همراه با دیگر داروهای آنتی سایکوتیک (ضد جنون) یا داروهای ضدافسردگی استفاده می‌شود.

قرص الانزاپین 5 چاق کننده است

بله ، افزایش وزن و چاقی بعد از مصرف این دارو در بیماران دیده می شود و یکی از عوارضی است که در این مطلب هم به آن اشاره شد.

این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد:
۱- بیقراری شدید (agitation)

مهمترین عوارض الانزاپین

 
الانزاپین ۵
  • ۱-عوارض خفیف: احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفره. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگه بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوع ِ ان‌ها به معنای قطع ِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید: -یبوست -گیجی -خشکی دهان و چشم -خواب آلودگی-خستگی، بیقراری، ضعف – احتباس مایعات – افزایش وزن – راش پوستی.
    ۲- عوارض جدی: هر چند این عوارض کمیاب و نادره ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید بسرعت باید برای بررسی ان‌ها حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان به بیمارستان مراجعه کنید:
    – اختلال قاعدگی در خانم‌ها
    – بزرگ شدن سینه‌ها در مردان
    -چاقی افراطی و افزایش کلسترول
    -افزایش قند خون (دیابت)
    -اختلال در ریتم و ضربان قلب
    – تشنج
    – بروز لختهٔ خونی در اندام‌ها
    -حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن
    – تورم مفاص

الانزاپین اعتیاد اور است

اگر قرص الانزاپین طبق نظر پزشک مصرف شود خیر اعتیاد آور نیست .

ترک قرص الانزاپین

همانطور که قبلا گفته شد می توان این دارو را بصورت زیر ترک کرد :

7 شب مصرف کنین و فعلا یک چهارم از قرص رو کم کنین و اون سه چهارم رو هر شب مصرف کنین . سپس هفته دوم یک چهارم مصرف بشه سپس دارو رو قطع کنید و به فکر جایگزین باشید  .

قرص الانزاپین 5 برای چیست

۱- بیقراری شدید (agitation)
۲- اختلال بی‌اشتهایی عصبی (anorexia nervoza): مبتلایان که اکثرا خانم هستند به تصور ِ واهی ِچاق بودن، از خوردن غذا امتناع می‌کنند.

 

۳-افسردگی مقاوم به درمان (treatment resistant depression)
۴- فاز سرخوشی (mania) اختلال دو قطبی (bipolar)
۵-بدبینی و پارانوییا (paranoia)
۶- توهم و هذیان در روانپریشی‌هایی مانند اسکیزوفرنی

۷- هر چند این دارو بهتر است بالای سن سیزده سالگی مصرف شود ولی ممکن است گاهی در اختلالات مخصوص کودکان مانند اختلالات طیف اوتیسم  و همچنین اختلال سلوک(conduct) بنا به صلاحدید پزشک بکار رود.
۸-روانپزشکان با تجربه که به مکانیسم اثر دارو‌ها مسلط هستند ممکن است این دارو را بنابر صلاحدید ِ بالینی خود، در مواردی چون حالات اضطرابی و وسواسی و همچنین اختلالات تجزیه ای (Dissociative Identity Disorder) به  عنوان داروی مکمل برای کاهش مقاومت دارویی یا برای افزایش اثر سایر ِدارو به کار ببرند. بنابرین تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشور دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده است.

 
الانزاپین ۵

دوزبندی الانزاپین در بزرگسالان:

دوزبندی در بزرگسالاناسکیزوفرنی

خوراکی در آغازین:

۵ تا ۱۰ میلی گرم روزانه ۱ بار (تا ۱۰ میلی گرم روزانه یک بار در ظرف ۵ تا ۷ روز افزایش می یابد، بعد از آن در فواصل ۱ هفته ای با mg/day 5 تنظیم می شود، تا ماکزیمم دوز توصیه شده  mg/day 20 افزایش می یابد.

۲)  فرم تزریقی

پیوسته رهش استفاده می شود. دوز ماکزیمم، ۳۰۰ میلی گرم در ۲ هفته یا ۴۰۵ میلی گرم در ۴ هفته ,I.M پیوسته رهش: توجه: اگر به فرم خوراکی تحمل ایجاد شود در این صورت از فرم تزریقیI.M

مانیای حاد همراه شده با اختلال ۲ قطبی: خوراکی

تک دارویی دوز آغازین:

۱۰ تا ۱۵ میلی گرم روزانه یک بار. دوز نگه دارنده: ۵ تا ۲۰ میلی گرم در روز، دوز ماکزیمم توصیه شده: ۲۰ میلی گرم در روز

درمان ترکیبی (با لیتیوم با والپروات دوز آغازین:

۱۰ میلی گرم روزانه یک بار. رنج دوزبندی، ۵ تا ۲۰ میلی گرم

افسردگی:

افسردگی همراه شده با اختلال ۲ قطبی (در ترکیب با fluoxetine):

خوراکی دوز آغازین ۵ میلی گرم در عصر. دوز تنظیم شده:به صورت تحمل به دوز معمول یعنی ۱۲/۵میلی گرم در روزاست.

درمان افسردگی مقاوم به درمان در ترکیب با fluoxetine)

: خوراکی در آغازین ۵ میلی گرم در عصر؛ دوز تنظیم شده به صورت تحمل به رنج ۵ تا ۲۰ میلی گرم در روز است. دوزبندی های به صورت زیر است:

روز است.

olanzapine ۲.۵mg fluaxetine ۲۰mg=Symbyax ۲.۳۵

olanzapine ۵mg +fluaxetine ۲۰mg=Symbyax ۶.۲۵ olanzapine ۱۲.۵mg +fluaxetine ۲۰mg=Symbyax ۱۲.۲۵

olanzapine 5mg+fluaxetine۵۰mg=Symbyax۶.۲۵ olanzapine ۱۲.۵mg +fluaxetine۵ ۰mg=Symbyax ۱۲.۵۰

 

دوزبندی کودکان:

اسکیزوفرنی / اختلال ۲ قطبی: نوجوانان ک۱۳ سال: خوراکی در آغازین: ۲/۵ تا ۵ میلی گرم روزانه یک بار؛ تنظیم به وسیلهی

۲/۵ تا ۵ میلی گرم در روز است تا به دوز هدف یعنی ۱۰ میلی گرم در روز برسیم؛ رنج دوزبندی: ۲/۵ تا ۲۰ میلی گرم در روز

دوزبندی در اختلال کلیوی:

نیازی به تنظیم دوز نیست. به وسیله ی دیالیز برطرف نمی شود.

دوزبندی در اختلال کبدی:

تعدیل دوز ممکن است نیاز باشد؛ به هر حال، توصیه ی خاصی وجود ندارد. به دقت نظارت

شود.

 

اشکال دارویی: us تزریقی:

:شامل ۵۰ میلی گرم لاکتولوز) تزریقی، پودر برای تهیه سوسپانسیون، فرم پیوسته رهشmg [داخل عضلانی: ۱۰Zyprexa

شامل پلی سوربات ۸۰ (در رقیق کننده)، تهیه کردن با رقیق کننده۴۰۵mg ،۳۰ •mg ،۲۱۰mg Zyprexa RelprevvTM [

قرص، خوراکی:

۲۰mg ،۱۵mg ،۱۰mg ،۷.۵mg ،۵mg ،۲.۵mg Zyprexa

قرص، در دهان باز شونده، خوراکی Zyprexa zydis: ۵ میلی گرم (شامل فتیل آلانین ۳۴ ۰ میلی گرم در قرص] Zyprexa zydis: ۱۰ میلی گرم [شامل فنیل آلانین

۰/۴۵ میلی گرم در قرص ] Zyprexa zydis: ۱۵ میلی گرم (شامل فنیل آلانین

۰/۶۷ میلی گرم در قرص Zyprexa zydis: ۲۰ میلی گرم شامل فنیل آلانین

۰/۹ میلی گرم در قرص] طریقه مصرف : فرم تزریقی .I.M کوتاه الاثر: فقط برای استفاده .I.M فرم تزریقی.

.قرص: می توان با غذا با بدون غذا استفاده کرد .I.M پیوسته رهش: فقط برای تزریق سربنیI.M

 

عوارض جانبی :

خستگی، بی خوابی • غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش پرولاکتین • گوارشی: افزایش وزن، افزایش اشتها، خشکی دهان، پیوست، سوء هاضمه • عصبی، عضلانی و اسکلتی: ضعف تزریقی

سیستم عصبی مرکزی: سردرد، خواب آوری هشدارها بر احتیاطها : نگرانی های مرتبط به اثرات ناخواسته:

  1. اثرات آنتی کولینرژیک ۲. دیس کرازی خون 3. مغزی عروقی ۴. علایم اکسترا پیرامیدال .. افزایش گلوکز خون، ۶. افزایش چربی خون ۷. افزایش پرولاکتین خون ۸ سندرم بدخیمی نوروپپتیک ۹. افت فشار وضعیتی، ۱۰. خواب آوری ۱۱. تصور خود کشی گرایانه ۱۲. بی نظمی درجه حرارت ۱۳. افزایش وزن نگرانی مرتبط با بیماری

.. بیماری قلبی- عروقی ۲. جنون: بیماران مسن با جنون مربوط به سایکوز درمان شده با ضدسایکوزها در مقایسه با placebo با یک خطر مرگ افزایش یافته مواجه هستند. ۳. اختلال کبدی ۴. بیماری پارکینسون ۵. اختلال کلیوی ۶. تشنج جمعیت های خاص : |

نوجوانان، افراد سیگاری تداخلات دارویی : داروهایی که باید از آنها اجتناب شود:

:تداخلات با اتانول / مواد غذایی | گیاهانMetoclopramide ،Benzodiazepines

اتانول: ممکن است دپرسیون CNS را افزایش دهد. مانیتور برای اثرات افزایش یافته با استفاده همزمان صورت گیرد. بیماران درباره اثرات آگاه شوند.

گیاهان: از Dong quai سنبل الطیب، kavakava اجتناب شود. ریسک فاکتور بارداری: C شیردهی:

وارد شیر مادر می شود/ توصیه نشده است. مکانیسم عمل:

دوپامینHT2، و 5 SHT 2A بک ضد سایکوز تی انو بنز دو بازپین نسل دوم است که آنتاگونیست رسپتورهای سروتونینOlanzapine

BZD GABA-Aبه شمار می آید، و قدرت اتصالی ضعیفی به رسپتورهای.M و موسکارینیک 5HT آنتاگونیست با قدرت متوسط برای رسپتورهای ;5. olanzapine و آلفا -۱ آدرنرژیک است H هیستامینD

و بتا آدرنرژیک دارد. مکانیسم دقیق عمل در اسکیزوفرنی و اختلال bipolar مشخص نیست، تصور این است که عملکرد olanzapine به طور غیر مستقیم از طریق اثر آنتاگونیستی ترکیب شده سایت های رسپتور دوپامین و سروتونین تیپ ۲ است.

فارماکودینامیک | کینتیک :

• جذب:و خوراکی: به خوبی جذب می شود.

و تزریق سریع عمل کننده: به سرعت جذب می شود. • توزیع: vd. وسیع، ۱۰۰۰ لیتر . پروتئین باندبنگ، پلاسما: ۹۳ درصد متصل به آلبومین و

.متابولیسم: به طور گسترده متابولیزه می شودalphap- glycroprotein

 

 

تداخلات دارویی:

مصرف همزمان اﻻﻧﺰاﭘﻴﻦ با داروهای مضعف CNS و الکل موجب می‌شود تا اثر تضعیف CNS تشدید شود. مصرف همزمان این دارو باعث افزایش تأثیر دارو‌های پائین‌آورنده فشار خون می‌شود. این دارو موجب کاهش اثر آگونیست‌های دوپامین، و لوودوپا می‌ شود. کاربامازپین‌، امپرازول و ریفامپین باعث افزایش کلیرانس الانزاپین‌ می‌شود، در حالی که فلووکسامین‌ حذف الانزاپین را کاهش می‌دهد. مصرف همزمان این دارو با داروهای آنتی‌کولینرژیک‌ موجب تشدید اثر آنتی‌کولینرژیکی می‌شود.

توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:

۱٫ به دلیل ایجاد خواب‌آلودگی و کاهش هوشیاری،‌ لازم است بیماران تحت درمان در هنگام رانندگی و کار با ماشین‌آلات احتیاط لازم را بعمل آورند.

۲٫ در آغاز درمان با این دارو، به دلیل بروز کلاپس ناشی از افت فشار خون، بیمار باید تحت مراقبت پزشکی باشد.

فارماکودینامیک / کینتیک:

ﺷـﻜﻞ ﺧـﻮراﻛﻲ اﻻﻧﺰاﭘﻴﻦ دارای ﺟـﺬب آﻫﺴﺘﻪ بوده و ﻧﻴﻤﻪ ﻋﻤﺮ دﻓﻊ آن ۳۰ ﺳﺎﻋﺖ اﺳﺖ. دارو ﻣﻌﻤﻮﻻً روزی ﻳﻚ ﺑﺎر ﻣﺼﺮف ﻣـﻲﺷـﻮد. دارو در ﻣﺠﺎورت ﻫﻮا ﺳﺮﻳﻊ اﻛﺴﻴﺪ ﻣﻲﺷﻮد، ﻗﺮصﻫﺎی روﻛـﺶ دار اﮔـﺮ ﻧﺼـﻒ ﺷـﻮﻧﺪ ﺑـﺮای ﺟﻠـﻮﮔﻴﺮی از ﻛﺎﻫﺶ ﻗﺪرت ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﻣﺼﺮف ﺷﻮﻧﺪ.

اﻻﻧﺰاﭘﻴﻦ به سرعت و به خوبی از راه دستگاه گوارش جذب می‌شود. در اثر اولین گذر ۴۰% دارو متابولیزه می‌شود. نیمه عمر دارو ۳۰ ساعت و میزان اتصال دارو به پروتئین معادل ۹۳% می‌باشد. به طور عمده در کبد متابولیزه می‌شود. دفع دارو از طریق ادرار (۷% تغییر نیافته و ۵۷% به صورت متابولیت) و مدفوع(۳۰%) صورت می‌گیرد.

نیمه – عمر حذفی: ۲۱ تا ۵۴ ساعت • زمان پیک، پلاسمایی: ماکزیمم غلظت های پلاسمایی بعد از استفاده ی

.برابر بیش تر از ماکزیمم غلظت های پلاسمایی خوراکی می باشد۵I.M

و تزریق فرم پیوسته رهش: حدود ۷ روز و

تزریق فرم سریع آزاد شونده: ۱۵ تا ۴۵ دقیقه

و خوراکی: حدود ۶ ساعت . دفع: ادراری و از طریق مدفوع •

کلیرانس: در افراد سیگاری، کلیرانس olanzapine، ۴۰ درصد افزایش می یابد؛ در خانم ها ۳۰ درصد کاهش می یابد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

دپاکین چیست ؟‌

دپاکین چیست ؟‌

قبل از شروع مصرف والپروئیک اسید یا همان دپاکین کرونو راهنمای دارویی را بخوانید و اگر سؤالی دارید، از پزشک خود یا از دکتر داروساز بپرسید.

این دارو طبق دستور روانپزشک از طریق دهان یا به صورت وریدی مصرف می‌شود.

در صورت بروز ناراحتی معده بهتر است آن را با غذا میل کنید. کل کپسول را بلع کنید.

کپسول را خرد نکنید یا نجوید، چرا که می‌تواند دهان یا گلو را تحریک کند.

میزان مصرف دپاکین بستگی به سن، وزن، وضعیت پزشکی، پاسخ به درمان و سایر داروهای مصرفی شما دارد.

حتماً در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) به پزشک خود اطلاع دهید.

به منظور بهره‌مندی از مزایای این دارو، به طور منظم از آن استفاده کنید.

یادتان باشد که هر روز در زمان‌های یکسان از آن استفاده کنید تا مقدار دارو در خون شما ثابت بماند.

اگر این دارو برای تشنج استفاده می‌شود، مصرف آن را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید.

در صورت قطع ناگهانی دارو ممکن است بیماری شما بدتر شود. ممکن است نیاز باشد تا دوز داروی شما به تدریج کاهش یابد.

دپاکین سردردهای حاد میگرنی را تسکین نمی‌دهد. طبق دستور پزشک سایر داروها را برای حملات حاد میگرن استفاده کنید. در صورت عدم بهبود وضعیت پزشک خود را به پزشک اطلاع دهید.

 
رهاکین ۵۰۰

مزایای قرص رهاکین

دپاکین (Depakene) برای درمان اختلالات تشنج، بیماری‌های روانشناختی و روانشناختی (مانند فاز مانیک اختلال دو قطبی) و برای پیشگیری از سردردهای میگرنی استفاده می‌شود.

والپروئیک اسید، والپروات سدیم، و فرم‌های والپروات سٍمی‌سدیم، داروهایی هستند که در درجه اول برای درمان صرع و اختلال دو قطبی و جلوگیری از سردردهای میگرنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قرص دپاکین برای سردرد

 
رهاکین ۵۰۰

دپاکین سردردهای حاد میگرنی را تسکین نمی‌دهد. طبق دستور پزشک سایر داروها را برای حملات حاد میگرن استفاده کنید. در صورت عدم بهبود وضعیت پزشک خود را به پزشک اطلاع دهید.

قرص رهاکین برای ترک اعتیاد

طی یک مقاله تحقیقی از مهرداد صالحی، پروین صفوی، مجید برکتین نتیجه زیر به دست آمد :

رهاکین ممکن است به عنوان داروی کمکی در کنترل علائم روانی سندرم ترک اعتیاد تأثیر مثبتی داشته باشد. مطالعات بزرگ تر و طولانی تربرای تأیید یافته های فوق و بررسی میزان تأثیر دارویرهاکین یا دپاکین در جلوگیری از عود وابستگی به تریاک پیشنهاد می شود.

فرق قرص دپاکین ایرانی با خارجی

 
رهاکین ۵۰۰

قرص دپاکین ایرانی و خارجی تفاوت خاصی ندارد زیرا مواد اولیه یکسانی دارند . داروهای تولید داخل نیز همانند داروهای وارداتی باید بر اساس استانداردهای بین‌المللی تولید شوند.

هیچ تفاوتی بین داروی ایرانی و خارجی وجود نداشته و نگرانی از عدم تأثیر داروها جنبه روانی دارد.

۹۷ درصد از داروهایی که مردم مصرف می‌کنند، تولید داخل است و رعایت تمام استاندارها به طور دقیق کنترل می‌شود. افزایش امید به زندگی و مصرف داروهای تولید داخل برای کنترل بیماری‌هایی همچون فشار خون، دیابت و…، نشان می‌دهد که این داروها از اثربخشی لازم برخوردار بوده و مردم نباید به هیچ وجه از این بابت نگرانی داشته باشند.

قرص دپاکین ساخت کدام کشور است

هر شرکت مربوط به یک کسور می باشد مثلا :

دیوالپروکس هند

والپروات سالدوز آلمان

اورلپت ال آ  آلمان

رهاکین ایران

قیمت دپاکین ۵۰۰ خارجی

 
رهاکین ۵۰۰

قیمت هر بسته : 1365000 ریال

  • قیمت نسخه خارجی این دارو بین 200 تا 400 هزار تومان می باشد.
  • قیمت نسخه ایرانی این دارو بین 15 تا 60 هزار تومان می باشد.

قیمت قرص رهاکین ۵۰۰

قیمت هر بسته : 1365000 ریال

  • قیمت نسخه خارجی این دارو بین 200 تا 400 هزار تومان می باشد.
  • قیمت نسخه ایرانی این دارو بین 15 تا 60 هزار تومان می باشد.

تفاوت رهاکین و دپاکین

این نام ها فرم های متفاوتی از والپروییک اسید هستند که با تفاوت های اندکی به عنوان داروی ضدتشنج در بیماری صرع، درمان بعضی سردردهای میگرنی، و تثبیت کننده ی خلق در اختلال دوقطبی استفاده می‌شوند.

رهاکین داروی ساخت ایران قرص دپاکین هست .

و تفاوت خاصی ندارند .

آیا قرص رهاکین باعث چاقی میشود

طی یک تحقیق این دارو می تواند در ۵ درصد استفاده کنندگان باعث افزایش وزن شود .

قرص دپاکین برای چه چیزی خوبه

قرص دپاکین ( والپروییک اسید) دارویی است که برای درمان عارضه های تشنجی و  بیماری های روحی و روانی( مانند بیماری دو قطبی) استفاده می شود.

این دارو همچینین برای پیشگیری از سردرد های میگرنی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

دپاکین از طریق ایجاد کردن تعادل بین برخی از مواد شیمیاییی طبیعی موجود در مغز عمل می کند.

روش قطع قرص دپاکین

سلام برای قطع دارو حتما به پزشک معالج مراجعه بفرمایید امکان دارد هنوز نیاز یه تداوم مصرف وجود داشته باشد و با توجه به مصارف بسیار متنوع دپاکین ، پزشک معالج کماکان مصرف این دارو را لازم یداند

قطع تدریجی دپاکین

 
رهاکین ۵۰۰

سلام برای قطع دارو حتما به پزشک معالج مراجعه بفرمایید امکان دارد هنوز نیاز یه تداوم مصرف وجود داشته باشد و با توجه به مصارف بسیار متنوع دپاکین ، پزشک معالج کماکان مصرف این دارو را لازم یداند

عوارض قرص دپاکین در زنان

اسهال، سرگیجه، خواب آلودگی، ریزش مو، تاری دید یا دوتا دیدن، تغییر در دوران قاعدگی، زنگ زدن در گوش، لرزیدن (لرزش)، بی حسی، تغییر وزن ممکن است رخ دهد.

عوارضی که در بالا به آنها اشاره کردیم ممکن است برای مردان و زنان رخ دهد و هیچ تفاوتی میان عوارض جانبی زنان و مردان در اثر استفاده از این قرص گزارش نشده است.

عوارض قطع ناگهانی دپاکین

 
رهاکین ۵۰۰

قطع ناگهانی دارو به دنبال مصرف دراز مدت آن عوارض شدیدی را در فرد ایجاد می کند و در برخی از موارد حتی به مرگ فرد می انجامد .

بنابراین بهتر است قطع ناگهانی دارو کم کم میزان مصرف آن را بر اساس تجویز پزشک کاهش داده و بتدریج مصرف آن را قطع کنید.

دپاکین یا رهاکین کانون های مستعد بروز تشنج در مغز را مهار میکند .

با قطع مصرف آن احتمال بروز تشنج بیشتر میشود .

با پزشک معالج در این مورد مشاوره کنید .

عوارض قطع ناگهانی دارو

قرص دپاکین مرفین دارد

خیر قرص دپاکین مورفین ندارد .

بهترین زمان مصرف دپاکین

میزان دقیق مصرف این دارو به سن، وزن، شرایط پزشکی، واکنش به دارو و دیگر داروهایی که همراه با آن مصرف می‌شوند، بستگی دارد و حتما باید توسط پزشک تعیین شود. برای کاهش عوارض این دارو، ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید.

بهترین زمان مصرف قرص دپاکین شب قبل از خواب می باشد .

 

تاثیر قرص دپاکین بر قاعدگی

سدیم والپرات دپاکین یا رهاکین از دوران بلوغ میتواند با افزایش ریسک بروز کیست های تخمدان و نا منظم شدن عادت ماهیانه همراه شود یا ممکن است در یک ماه اصلا عادت ماهیانه نداشته باشید

داروی گیاهی جایگزین دپاکین

داروی گیاهی جایگزین دپاکین وجود ندارد .

اثرات جانبی دپاکین 500

اسهال، سرگیجه، خواب آلودگی، ریزش مو، تاری دید یا دوتا دیدن، تغییر در دوران قاعدگی، زنگ زدن در گوش، لرزیدن (لرزش)، بی حسی، تغییر وزن ممکن است رخ دهد.

اگر هر یک از این اثرات ادامه دارد یا بدتر می‌ شود، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است.

بنابراین او قضاوت کرده که سود شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است.

بسیاری از افراد هنگام استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

تعداد کمی‌از افرادی که برای هر بیماری (مانند تشنج، اختلال دو قطبی، درد) ضد تشنج مصرف می‌کنند ممکن است افسردگی، افکار یا اقدام به خودکشی یا سایر مشکلات روانشناختی و روانشناختی را تجربه کنند.

اگر شما یا خانواده ‌تان متوجه تغییرات غیر معمول یا ناگهانی در روان شناختیه، افکار یا رفتارها یتان از جمله علائم افسردگی، افکار یا اقدام به خودکشی و افکار مربوط به آسیب رساندن به خود هستید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

با مصرف دپاکین اختلال شدید مغزی انسفالوپاتی (و گاهی اوقات کشنده)، خصوصاً در بیماران با اختلالات متابولیکی خاص (اختلالات چرخه ادرار) به ندرت رخ داده است.

در صورت بروز ضعف غیر قابل توضیح، استفراغ یا تغییرات ناگهانی روانشناختی و روانشناختی (مانند گیجی) بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی بسیار جدی از جمله:

درد قفسه سینه، کبودی آسان یا خونریزی غیر قابل توضیح، ضربان قلب سریع یا آهسته و نامنظم، تورم دست یا پا، حرکت غیرقابل کنترل چشم (نستاگموس)، احساس سرماخوردگی یا لرز، تنفس سریع و از دست دادن هوشیاری، فوراً کمک پزشکی دریافت کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به دپاکین نادر است. با این وجود، در صورت مشاهده هرگونه علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله:

تب، گره‌های لنفاوی تورم، بثورات، خارش یا تورم (به خصوص صورت،  زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

موارد فوق لیستی کامل از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه عوارض دیگری که در بالا ذکر نشده شدید، به پزشک مراجعه کنید.

عوارض قرص دپاکین چیست ؟‌

قبل از مصرف والپروئیک اسید، در صورت حساسیت به این دارو، دیوالپروکس یا والپروات سدیم با پزشک خود در میان بگذارید.

یا اگر آلرژی دیگری دارید این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعال (مانند روغن بادام زمینی) باشد که می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک یا سایر مشکلات شود.

قبل از استفاده از این دارو، تاریخچه پزشکی خود را با پزشک خود در میان بگذارید، به ویژه در مورد:

بیماری کبد، پانکراتیت، برخی از اختلالات متابولیک (مانند اختلالات چرخه ادرار، سندرم آلپرز-هوتنلوچر)، سوء مصرف الکل، مشکلات خونریزی، بیماری مغز (زوال عقل)، بیماری کلیه، کمبود آب بدن (کم آبی)، تغذیه نامناسب.

برای کاهش احتمال بریدگی، کبودی یا آسیب دیدگی، با احتیاط از اشیاء تیز مانند تیغ و ناخن گیر استفاده کنید و از فعالیت‌هایی مانند ورزش تماسی خودداری کنید.

قبل از جراحی قسمتهای مختلف بدن، در مورد تمامی‌داروهایی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید

دپاکین ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شما شود یا بینایی شما را کم کند.

الکل یا ماری جوانا (حشیش) می‌تواند سرگیجه یا خواب آلودگی شما را بیشتر کند.

رانندگی نکنید، از ماشین آلات استفاده نکنید یا هر کاری را که نیاز به هوشیاری یا دید روشن داشته باشد انجام ندهید تا زمانی که بتوانید با خیال راحت این کارها را انجام دهید. مصرف مشروبات الکلی را محدود کنید.

بزرگسالان مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، خصوصاً خواب آلودگی، سرگیجه، بی نظمی‌یا لرزش حساس باشند. خواب آلودگی، سرگیجه و بی حالی می‌تواند خطر افتادن را افزایش دهد.

دپاکین برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

این کار می‌تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند.

این دارو به شیر مادر منتقل می‌شود.

اگرچه هیچ گزارشی در مورد آسیب به نوزادان شیرده گزارش نشده است، اما قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی دپاکین 

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد.

این مطلب شامل تمام فعل و انفعالات احتمالی دارو نیست. لیستی از تمام داروهایی را که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای با نسخه و داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) تهیه کنید و آن را با پزشک معالج خود به اشتراک بگذارید.

بدون تأیید پزشک، داروهای خود را شروع، متوقف یا دوز آنها را تغییر ندهید.

برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از:

 برچسب روی تمام داروهای خود (از جمله آلرژی یا محصولات سرماخوردگی و زکام) را بررسی کنید.

زیرا این داروها اد ممکن است حاوی موادی باشند که باعث خواب آلودگی می‌شوند.

از دکتر داروخانه در مورد نحوه استفاده مطمئن داروها سؤال کنید.

دپاکین ممکن است آزمایشات خاصی را تحت تأثیر قرار دهد (مثلاً کتون ادرار).

اطمینان حاصل کنید که پرسنل آزمایشگاه و پزشکتان اطلاع دارند که از این دارو استفاده می‌کنید.

مصرف بیش از حد (Overdose)

اگر فردی دپاکین را بیش از حد تجویز شده مصرف کند و علائم جدی از قبیل بیهوشی یا مشکل تنفس را دارد، با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  • خواب آلودگی بیش از حد
  • اغما
  • ضربان قلب نامنظم و کند.
    • دپاکین چیست

تذکر: این دارو را به هیچ عنوان با دیگران به اشتراک نگذارید.

تست‌های پزشکی و یا آزمایشگاهی (مانند سطح دارو، آزمایش عملکرد کبد، شمارش کامل خون، آزمایش لخته شدن) باید قبل از شروع درمان، به صورت دوره ای برای نظارت بر پیشرفت شما یا بررسی عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

از دست دادن دوز

اگر یک دوز را از دست داده اید، به محض یادآوری آنرا استفاده کنید. اگر نزدیک زمان دوز بعدی است، دوز از دست رفته را رد کنید. از دوز بعدی خود در زمان عادی استفاده کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.

نگهداری دپاکین کرونو

دپاکین را در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. در حمام نگهداری نکنید. تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

داروها را در توالت نریزید. در صورت به پایان رسیدن تاریخ انقضا یا زمانی که دیگر نیازی به دپاکین ندارید، این دارو را به درستی از بین ببرید.

 

نظرات مردم درباره قرص دپاکین

نظر ۱

 من می خوردم عالیه فقط عوارضش خوب نیست

نظر ۲

عزیزم من یه نفرو می شناختم می خورد اتفاقا همین پرخاششو کم کرده بود….

نمی دونم چی بگم

 

نظر ۳

من لرزش دست و بدنم شدید شده بود اصلا یه وضعی و اضافه وزن پیدا کردم اشتهام خیلی زیاد شده بود

نظر ۴

عوارضش خیلی زیاده. من خیلی چاق شدم. افسردگی گرفتم. بعد از اون به محض استرس یا ناراحتی دستام به شدت میلرزه. ریزش موی شدید هم پیدا کردم. من برای درمان میگرنم استفاده کردم

نظر ۴

عزیزم منم برای تشنج قبلا مصرف میکردم

ولی دکترم رو ک عوض کردم قرصم رو هم عوض کرد

گف دپاکین واسه خانما خوب نیس

نظر ۴

عزیزم من بیرجندم

الان تگرتول و لوبل میخورم

شما طبق درستور پزشک هرچی گفته مصرف کنه

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

Chlordiazepoxide

کلردیازپوکساید یکی از بنزودیازپین های پرمصرف است که در درمان اضطراب و بیخوابی مؤثر است.

کلردیازپوکساید یک بنزودیازپین است.

Chlordiazepoxide بر مواد شیمیایی مغز تاثیر می‌ گذارد که ممکن است در افراد با اضطراب نامتعادل شود.

کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) برای درمان اضطراب و ترک حاد الکل استفاده می‌ شود.

همچنین برای رفع ترس و اضطراب قبل از عمل استفاده می‌ شود.

این دارو متعلق به دسته‌ ای از داروهای بنزودیازپین‌ها است که بر روی مغز و اعصاب (سیستم عصبی مرکزی) عمل می‌کنند تا اثر آرام بخش داشته باشند.

این دارو با افزایش اثرات یک ماده شیمیایی طبیعی خاص در بدن (GABA) کار می‌کند.

Chlordiazepoxide برای درمان اختلالات اضطراب به کار می‌ رود. کلردیازپوکساید ممکن است برای درمان اضطراب که ممکن است قبل از جراحی داشته باشد، به کار رود. Chlordiazepoxide نیز برای درمان اضطراب و یا ترک اعتیاد به الکل استفاده می‌شود.

کلردیازپوکساید ممکن است برای اهداف فهرست‌شده در این راهنمای دارویی استفاده شود.

کلردیازپوکساید و لاغری

هنوز به نتایجی نرسیده ایم که به صورت قطعی بگوییم کلردیازپوکساید باعث لاغری می شود یا خیر .

اما دسته بنزودیازپین ها معمولا با چاقی همراه است .
پیشنهاد می کنیم با پزشک خویش مشورت نمایید .

کلردیازپوکساید و ریزش مو

یکی از عوارض قرص کلردیازپوکساید می تواند ریزش مو باشد .

هر چند که به ندرت این اتفاق می افتد

کلردیازپوکساید و میگرن

از این دارو برای مدت کوتاهی باید استفاده شود، چون در مصرف طولانی می‌تواند وابستگی ایجاد کند.

هر چه وابستگی به مصرف آن بیشتر باشد، حذف یا کاهش دوز آن با عوارض شدیدتری همراه خواهد بود.

مصرف این دارو در پیشگیری یا کاهش سردرد ناشی از حمله‌ های میگرنی که در اثر اضطراب ایجاد شده است می‌تواند موثر باشد؛ اما درمان‌کننده میگرن نیست.

 
کلردیازپوکساید ۱۰

گرچه هنوز ارتباط مستقیمی بین کلردیازپوکساید و میگرن شناسایی نشده، اما به نظر می‌رسد قطع مصرف آن در برخی از مبتلایان به میگرن ممکن است باعث افزایش سردرد و علائم آن شود.

توصیه می‌شود مصرف این دارو را تحت نظر پزشک شروع کنید و پس از درمان، به تدریج مصرف آن را کاهش دهید.

 

کلردیازپوکساید یا پروپرانول

تداخل نگران کننده ای با مصرف این داروها اتفاق نمی افتد.

اما بهتر است هرگونه تغییر یا اضافه شدن دارو با مشورت با روانپزشک معالج تان صورت گیرد.

درمان میگرن عصبی

از این دارو برای مدت کوتاهی باید استفاده شود، چون در مصرف طولانی می‌تواند وابستگی ایجاد کند.

هر چه وابستگی به مصرف آن بیشتر باشد، حذف یا کاهش دوز آن با عوارض شدیدتری همراه خواهد بود.

مصرف این دارو در پیشگیری یا کاهش سردرد ناشی از حمله‌ های میگرنی که در اثر اضطراب ایجاد شده است می‌تواند موثر باشد؛ اما درمان‌کننده میگرن نیست.

 
کلردیازپوکساید ۱۰

قرص کلردیازپوکساید برای معده

 استرس موجب تحریک عصب معده و در نتیجه التهاب آن می‌ شود.

استرس مهم‌ ترین عامل تحریک و ترشح هورمون‌ هایی است که موجب التهاب معده و در نتیجه ورم معده می‌ شود.

احساس پری، درد، نفخ معده، سیری زودرس و حتی گاهی احساس گرسنگی بیش از حد از علائم این بیماری محسوب می‌شود.

گلوبوس یک احساس است که فرد به صورت اشتباه تصور می‌کند که یک لقمه در گلویش گیر کرده و هرچه قورت می‌ دهد هم از بین نمی‌رود، اما این احساس بر اثر برگشت اسید به داخل حنجره به وجود می‌ آید.

این بیماری در همه سنین رخ می‌دهد، اما شیوع آن در کودکان کمتر بوده و در بزرگسالان نیز شیوع آن در سنین میانسالی است. زنان به علت زودرنج بودن‌شان بیشتر در معرض تحریک عصب معده قرار دارند.

برای درمان و تخفیف در علائم این بیماری، در مرحله اول باید از استرس و تشویش دوری کرد؛ چراکه یکی از فاکتورهای مهم ایجاد بیماری استرس است. همچنین این بیماری دوره درمانی مشخصی ندارد. یکی از شایع‌ ترین داروهایی که برای درمان تجویز می‌شود قرص کلردیازپوکساید به همراه داروهای ضد اسید است.

 

کلردیازپوکساید برای کودکان

باید درمان در کودکان با پایین ترین دوز آغاز شود و در صورت نیاز دوز دارو افزایش پیدا کند.

در ابتدا برای کودکان 5 میلی گرم، 2 تا 4 بار در روز در نظر گرفته می شود .

اما در بعضی از کودکان بیمار ممکن است به 10 میلی گرم، 2 تا 3 بار در روز افزایش پیدا کند.

استفاده از این دارو برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمی شود.

  • این دارو موجب اختلال در هوشیاری ذهنی کودکان نیز می‌شود.
 
کلردیازپوکساید ۱۰

قرص کلردیازپوکساید برای چیست

درمان اضطراب و بی خوابی و همچنین، عوارض ترک اعتیاد به الکل و اضطرابِ پیش از عمل جراحی کاربرد دارد.

کلردیازپوکساید دارویی چندکاربردی است که ارزش و کارایی آن در تسکین اضطراب ثابت شده است.

فلوکستین یا کلردیازپوکساید

این دو دارو در درمان های مشابه تجویز می شود بهتر یک مورد مصرف شود گرچه اختلالی هم ایجاد نمی شود .

کلردیازپوکساید و سیتالوپرام

این دو داروی کلردیازپوکساید و سیتالوپرام تداخلی ندارند .

  •  
۳۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

با نوجوان افسرده چگونه رفتار کنیم

با نوجوان افسرده چگونه رفتار کنیم

 
با نوجوان افسرده چگونه رفتار کنیم
  • با جان و دل گوش کنید، نه سخنرانی و نصیحت و موعظه.  همدلی مهمترین عامل برای ارتباط با نوجوان است. پس از شروع صحبت نوجوان، در برابر هرگونه انتقاد یا قضاوت در برابر مسائلی که او تعریف می‌کند مقاومت نکنید و ابتدا از فرصت پیش آمده برای گفتگو بهره ببرید و صرفاً گوش دهید. نکته مهم و اتفاق مثبت این است که فرزند شما در حال برقراری ارتباط است. شما به آسانی با گفتن اینکه کاملاً و بدون قید و شرط در تمامی‌ مسائل و اتفاقات در کنار او هستید، بهترین کار را انجام خواهید داد. این به معنای تأیید او نیست، بلکه به معنای این است که شما فردی حمایتگر هستید که به او فرصت افشای مشکلاتش را می دهید.
  • ملایم اما پیگیر باشید. اگر در ابتدا شما را سرکوب یا سرزنش کردند، تسلیم نشوید. صحبت درباره افسردگی می‌تواند برای نوجوانان خیلی سخت باشد. حتی اگر آنها بخواهند، ممکن است در بیان آنچه احساس می‌کنند مشکل داشته باشند. اجازه دهید راحت باشد و در عین حال بر نگرانی و تمایل خود برای گوش دادن تأکید کنید.
  • احساسات آنها را تصدیق کنید. سعی نکنید در مورد نوجوان خود با بی حالی و بی توجهی صحبت کنید، حتی اگر احساسات یا نگرانی‌های او برای شما احمقانه یا غیر منطقی به نظر برسد. تلاش‌هایی با نیت خیرخواهانه برای توضیح اینکه “اوضاع چندان بد نیست” به گونه ای وانمود خواهد شد که انگار احساسات آنها را جدی نمی‌گیرید. تصدیق و تأیید ساده درد و غم و اندوهی را که آنها تجربه می‌کنند می‌تواند به آن ها نشان دهد که شما درک می کنید.
  • به حسس ششم خود اعتماد کنید. اگر نوجوان شما ادعا می‌کند هیچ مشکلی وجود ندارد اما توضیحی در مورد علت ایجاد این افسردگی ندارد، باید به غریزه خود اعتماد کنید. اگر نوجوانتان در برابر شما حرفی نمیزند و واکنشی نشان نمی دهد، به یک شخص ثالث مورد اعتماد مراجعه کنید: یک دوست، یک مشاور مدرسه، معلم مورد علاقه یا یک متخصص بهداشت روان. نکته مهم این است که آنها را در شرایطی قرار دهید تا با کسی صحبت کنند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani

گاباپنتین ۳۰۰

عوارض جانبی گاباپنتین :

Gabapentine باعث خواب آلودگی، خستگی، تاری دید، دوبینی و در صورت قطع مصرف، خستگی، تهوع، استفراغ و خواب آلودگی دیده می‌شود.

دﭘﺮﺳﻴﻮن :CNS ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ آﺳﻴﺐ ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ ﻳﺎ ﻧﺎﺗﻮاﻧﻲ ذﻫﻨـﻲ را ﺳـﺒﺐ ﺷـﻮد. ﺑﻴﻤـﺎر ﺑﺎﻳـﺪ دارو را ﺑﺎ اﺣﺘﻴﺎط ﻣﺼﺮف ﻛﻨﺪ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎً ﻣﻮﻗـﻊ راﻧﻨـﺪﮔﻲ و ﻛـﺎر ﺑـﺎ وﺳـﺎﻳﻠﻲ ﻛـﻪ ﻧﻴـﺎز ﺑـﻪ ﻫﻮﺷﻴﺎری ﻛﺎﻣﻞ دارﻧﺪ.

 

ﺗﻔﻜﺮ ﺧﻮدﻛﺸﻲ: اﻓﺰاﻳﺶ رﻳﺴﻚ ﺧﻮدﻛﺸﻲ ﺑﺎ داروﻫﺎی ﺿﺪﺻﺮع ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ. اﻳﻦ رﻳﺴﻚ ۱ ﻫﻔﺘﻪ ﺑﻌﺪ از ﺷﺮوع و اداﻣﻪ آزﻣﻮنﻫﺎ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻫﻤﻪ ﺑﻴﻤﺎران ﺑﺎﻳﺪ از اﻳﻦ ﺟﻬﺖ ﻣﺎﻧﻴﺘﻮر ﺷﻮﻧﺪ.

در بزرگسالان خواب‌آلودگی، گیجی و نیز تورم اندام‌ها از جمله عوارض شایع مصرف گاباپنتین است.

عوارض جانبی شایع در کودکان بیشتر در ارتباط با سیستم عصبی مرکزی است که به گروه‌های زیر تقسیم می‌شود:

اختلالات رفتاری

  • رفتارهای تهاجمی
  • اختلالات تمرکزی
  • بی‌قراری و نیز بیش‌فعالی
  • گاباپنتین ۳۰۰

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ali kavyani